Novi ludački trend: Brijanje puterom od kikirikija

Izvor: Mondo, 19.Maj.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ludački trend: Brijanje puterom od kikirikija

Zvuči potpuno sumanuto, a evo kakva su iskustva devojke koja je probala da li brijanje puterom od kikirikija umesto pene/kupke zaista radi.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Nama korišćenje putera umesto pene za brijanje zvuči potpuno ludo, a verovatno nije baš ni isplativo. U svakom slučaju, Dejzi Mej je pokušala na ovaj način da obrije noge, evo kako je prošla.

Na početku, kaže da je izuzetno teško naneti puter od kikirikija na kožu, zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je mnogo gust. "Kada se malo ugreje na koži, postaje lakše razmazati ga, a tajna je u tome da nanesete što tanji sloj", kaže Dejzi.

Dobra stvar je, prema njenom iskustvu, što koža od putera dosta omekša zbog omega-3 masnih kiselina koje ova namirnica sadrži. To je i izvor vitamina E i magnezijuma, što znači da hidrira kožu.

Međutim, kada je reč o samom procesu brijanja, situacija nije baš sjajna. Dejzi kaže da se puter (očekivano) lepi za brijač. "Bez obzira na sve moje pokušaje, puter se neprestano lepio za brijač koji sam onda morala da čistim. Nanela sam baš tanak sloj putera, ali ga je brijač samo razmazivao po mojim nogama, pa je uklanjanje dlačica bilo gotovo nemoguće".

Dejzi kaže da kada je nakon toga oprala puter sa nogu, nije imalo potrebe da ih maže losionom za telo jer koža zaista ostaje mekana i hidrirana. Međutim, kaže i da ne bi ponovo brijala noge na ovaj način jer se dlačice baš i ne uklanjaju.

Dakle, da, sumanuto je baš onoliko koliko i zvuči...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.