Nije samo PMS kriv za promene raspoloženja

Izvor: Mondo, 03.Nov.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije samo PMS "kriv" za promene raspoloženja

Predmenstrualni sindrom (PMS), odnosno hormonske promene kojima je organizam izložen tih dana, nije jedini krivac za promene raspoloženja kod žena, utvrdili su kanadski naučnici.

Kanadski naučnici sa univerziteta u Torontu utvrdili su, posle analize rezultata više od 40 ranijih istraživanja, da predmenstrualni sindrom (PMS), odnosno hormonske promene kojima je organizam izložen tih dana, nije jedini krivac za promene raspoloženja kod žena.

Oni su otkrili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << postoje mnogo značajniji faktori koji utiču na ženino raspoloženje, a to su, na primer, nedostatak podrške partnera, porodice, čak i kolega s posla, svakodnevni stres...

Portal Vitamini prenosi da u 36 odsto istraživanja nije pronađena nikakva veza između raspoloženja i PMS-a, dok je kod 42 odsto pronađena veza koja je bila uzrokovana i nekim drugim faktorima.

Na kraju se pozazalo da je samo 13 odsto istraživanja pronašlo vezu između lošeg raspoloženja i PMS-a.

"Teza o povezanosti PMS-a i promena raspoloženja je moderno verovanje da je žena histerična zbog svog reproduktivnog sistema", kaže dr Sara Romans i dodaje da kada je žena uznemirena, ljudi najčešće pomisle da je verovatno u PMS-u.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

PMS nije (jedini) krivac za promenu raspoloženja kod žena

Izvor: Blic, 03.Nov.2012

Kanadski naučnici sa univerziteta u Torontu otkrili su da predmenstrualni sindrom (PMS) nije jedini krivac za promene raspoloženja kod žena posle analize više od 40 istraživanja, odnosno hormonalne promene kojima je organizam podložan tih dana...Oni su otkrili da postoje mnogo značajniji faktori...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.