Nekoliko jednostavnih načina da se odobrovoljite

Izvor: Mondo, 07.Jul.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko jednostavnih načina da se odobrovoljite

Donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da ponovo "živnete".

Ako se osećate kao da vam se život pretvorio u rutinu iz koje nema mrdanja, pa nemate ni pet minuta da predahnete i posvetite se sebi, želimo da vas podsetimo da je sve samo stvar perspektive. Ukoliko nastavite tako, da samo "štiklirate" obaveze koje imate iz dana u dan, može se lako desiti da sagorite i da se stvarno uvalite u ozbiljne probleme sa mentalnim zdravljem.

Možete li >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se setite kad ste poslednji put nekome ko vas je pitao kako ste rekli da ste super? Ili bar da ste dobro? Da je sve u redu? Ili je vaš odgovor "onako" već dugo?

Kaže se da je vreme za odmor, odnosno da nam je odmor neophodan, upravo onda kad nemamo vremena za odmor. Zato vam donosimo nekoliko saveta koji mogu da vam pomognu da se osećate malo bolje.

Spavajte. Svi smo svesni da je važno da se hranimo zdravo i da redovno vežbamo… ali ponekad je bolje da preskočite neki trening i da umesto toga odspavate. Poklonite sebi jedan, dva dana u toku nedelje kad ćete otići na spavanje ranije nego obično.

Idite u prirodu. Ako ne putujete nigde, idite u šetnju u neki park u blizini, ili odvojite jedan vikend da skoknete u prirodu. Ima toliko lepih mesta u Srbiji, od kojih verovatno ni polovinu niste obišli.

Nemojte da radite ništa neko vreme. Ne morate da meditirate, ako vam to ide na živce, ali odvojite dvadesetak minuta u toku dana tokom kojih prosto nećete raditi ništa. Ako ne možete drugačije, ustanite pola sata pre nego što ustaju ukućani i popijte kafu na miru.

Negujte svoje talente. Nikad nije kasno za novi hobi. Ako ste voleli da crtate kao dete, uzmite ponovo blok i boje. Ili probajte da vajate. Upišite se na kurs. Naučite nešto novo, čak i ako je u pitanju nešto od čega nećete imati nikakve opipljive koristi u životu.

Sredite kuću. Red u kući, red u glavi. Ovo vam možda zvuči kao nemoguća misija, ako ste umorni i neraspoloženi, ali ako se naterate da svakog dana sredite po jednu prostoriju… Videćete da ćete se bolje osećati. Kad sve završite, bićete ponosni na sebe, i - eto razloga da se odobrovoljite.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.