Nekoliko dobrih razloga da gledate horore zajedno

Izvor: Mondo, 06.Jun.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko dobrih razloga da gledate horore zajedno

Bez obzira na to da li volite da ispitujete granice sopstvenih strahova ili ne, kad se uplašite zajedno, to će vas dodatno zbližiti.

Postoji gomila zabavnih stvari koje možete da radite sa osobom koju volite, ali gledanje horor filmova ili serija je jedna od najkorisnijih za vaš odnos. Evo zašto je to dobro.

Fizički kontakt

Kad se uplašimo, prirodna reakcija je da se privijemo uz osobu koju volimo. Iako ne deluje tako na prvi pogled, horor film >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << može biti odlična "uvertira" za nešto više.

Otkrivate nove stvari jedno o drugom

Jedan od najboljih načina da nekoga bolje upoznate je da shvatite šta ga plaši. I horor film je odličan početak, naročito ako je vaša veza još "sveža".

Oslobodićete se stresa

Trenuci visokog emocionalnog naboja, kojih svakako ima kad gledate nešto što vas plaši i budi vam radoznalost u isto vreme su i trenuci u kojima se oslobađamo stresa. Osobe koje generalno vole uzbuđenja, "adrenalinski zavisnici" često vole horore jer njihov organizam na stres reaguje na specifičan način, pokazale su naučne studije. Film koji izaziva strah će podići otkucaje srca i izazvati osećaj da moramo da uložimo određenu energiju. Iz toga izvlačimo nešto pozitivno u kontekstu emocija, osećamo se živim, svesniji smo sopstvenog tela, kao posle intenzivnog treninga na primer, i dobro je da taj osećaj podelite sa partnerom.

Preplaviće vas dopamin

Kad gledamo nešto što nas plaši, luči se hormon dopamin koji podstiče osećaj bliskosti. Dopamin je neurotransmiter, hemikalija koja prenosi signale u mozgu. Pored mnogih drugih stvari, dopamin ima glavnu ulogu u signaliziranju osećaja uživanja i radosti kada radimo nešto što nas usrećuje.

Razgovaraćete više

Komentarisaćete film, smejaćete se sopstvenom strahu ili ćete "peckati" jedno drugo oko toga ko se više uplašio.

Postaćete svesni sopstvene (i partnerove) ranjivosti

Kad smo uplašeni, dozvoljavamo drugima da vide našu ranjivu stranu, onu koju pod normalnim okolnostima krijemo od okoline.

Shvatićete koliko vas zabavlja to da se "plašite zajedno"

Kad prvi put uradite ovako nešto, shvatićete da je zajedničko gledanje horora mnogo zabavnije od romantičnih komedija. Eto dodatnog plusa.

Pogledajte i bonus video:



Izvor: Jelena Đurović/MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.