Napravite sami pastu za izbeljivanje zuba

Izvor: JavneVesti.com, 18.Mar.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite sami pastu za izbeljivanje zuba

Kada je u pitanju ulepšavanje, uvek je bolje posegnuti za prirodnim preparatima: ne sadrže štetne hemikalije, jeftini su, a često i delotvorniji od kupovnih.

 
Sami napravite pastu i izbelite zube za samo minut! 

Potrebno sastojci: 

2 kašike sode bikarbone
1 kašika sušene, sitno mlevene žalfije
pola kašike morske soli
15-20 kapi esencijalnog ulja peperminta. 

Priprema: 

Pomešajte sve sastojke u >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << jednu posudu. Nakon pranja zuba standardnom pastom, umočite četkicu za zube u ovu mešavinu i četkajte jedan minut, a zatim isperite. 

Prednosti sastojaka: 

Žalfija se u mnogim kulturama tradicionalno koristi za održavanje zdravlja zuba i izbeljivanje. Soda bikarbona polira i otklanja mrlje. Ulje peperminta osvežava dah, a takođe ima antiseptičko i antibakterijsko dejstvo. Morska so je puna zdravih minerala, koji posebno pomažu kod osetljivih desni. 

Izvor: 24sata.rs

Nastavak na JavneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.