Napravite sami: Ova maska je spas za kosu posle mora!

Izvor: Mondo, 16.Avg.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravite sami: Ova maska je "spas" za kosu posle mora!

Sunce i visoke temperature ostavljaju posledice, između ostalog i u vidu suve, oštećene kose. Donosimo vam jednostavan recept za masku za kosu koja će hidrirati vlasi, tako da vam kosa ponovo bude svilenkasta na dodir.

Isprobajte ovaj jednostavan recept za masku za kosu, koja će vam pomoći da kosu vratite "u normalu", posle mora, sunca, soli, ili hlora ako ste leto proveli na bazenima… Sve što vam je potrebno verovatno već imate kod kuće.

Sastojci: >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Dve banane, sasvim zrele

Četiri kašike maslinovog ulja

Kašika meda

Priprema:

Sve sastojke izblendirajte, dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu. Nanesite masku na kosu, ostavite da deluje tridesetak minuta, i isperite mlakom vodom, pa kosu operite na uobičajeni način.

Banane su bogate kalijumom, koji će kosu učiniti glatkom i sjajnom, tako da će vam biti lakše da je oblikujete. Maslinovo ulje je prava riznica zdravih masnih kiselima, koje prodiru u vlasi i dubinski ih hrane, a med će ojačati dlaku i sprečiti kidanje kose.

Pročitajte: Da li je i kosi neophodna zaštita od suncaPet "letnjih zapovesti" za plavuše

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.