NEOČEKIVANO: Mirišljave sveće opasne po zdravlje?

Izvor: Mondo, 03.Avg.2019, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOČEKIVANO: Mirišljave sveće opasne po zdravlje?

Mirišljave sveće mogle bi da vam nanesu više štete nego koristi.

S ozbirom na to da su danas svi pod stresom, ljudi nalaze različite načine da se opuste, a nekima to polazi za rukom pomoću mirišljavih sveća.

Ako i vi volite i koristite mirišljave sveće, trebalo bi da znate da to možda i nije najzdraviji način opuštanja.

Ranije ove godine, u Velikoj Britaniji su zdravstveni stručnjaci upozorili građane da mirišljave sveće mogu da imaju štetne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << efekte.

Naime, neke ranije studije su pokazale da ove sveće mogu da sadrže kancerogene hemikalije koje su štetne po zdravlje, i mogu da pogoršaju respiratorne probleme poput astme.

Nikola Eliot kaže da bi trebalo izbegavati sveće od parafinskog voska. "Može da sadrži i do 11 kancerogenih sastojaka koji kontaminiraju vazduh, oštećujući naše okruženje, a time i naše zdravlje", objašnjava ona.

Savetuje da umesto toga koristite sveže od pčelinjeg ili kokosovog voska, kao i one koje sadrže prirodna esencijalna ulja, a ne sitnetičke mirise.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.