NEM od ove zime i u Zagrebu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Avg.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEM od ove zime i u Zagrebu

Za razliku od već poznatog NEM-a Dubrovnik, najvećeg TV marketa u CEE regiji koji tematski pokriva celu TV industriju, NEM Zagreb će se tokom tri dana bogatog programa fokusirati na kreiranje TV i filmskih sadržaja.

Uz panel rasprave, prezentacije i screeninge TV serija, NEM Zagreb uključuje nekoliko novosti među kojima je takmičenje za izbor najboljih scenarija serija (scripted) i formata (unscripted). Od prijavljenih u jednoj i drugoj kategoriji žiri će >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << odabrati 20 scenarija čiji će se autori na NEM-u Zagreb sastati s čelnim ljudima najpoznatijih svetskih produkcijskih kuća, a 6 najboljih scenarija iz obe kategorije biće predstavljeni u velikoj dvorani pred svim učesnicima. Po jedan najbolji scenarijo u svakoj kategoriji biće nagrađen s novčanom nagradom od 5.000 evra.

Nakon niza uspešnih godina NEM-a Dubrovnik, želja nam je da se posvetimo stvaranju TV sadržaja u Hrvatskoj, ali i šire. Naša zemlja je prepuna ljudi s odličnim idejama, a upravo njima želimo na NEM-u Zagreb da ponudimo platformu na kojoj će te ideje moći i realizovati. Pripremamo se za veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da se priključe takmičenju i iskoriste priliku za sklapanje posla iz snova“, rekla je Sanja Božić-Ljubičić, direktorica kompanije Mediavision, organizatora NEM-a Zagreb.

Ekskluzivni screeninzi lokalne i svetske produkcije biće popraćeni razgovorom s autorima i kreativcima koji su radili na TV serijama, a poseban prostor biće dat hrvatskim nezavisnim projektima. Bogat program NEM Zagreb namenjen je širenju znanja o najboljim praksama stvaranja sadržaja, a želja je da se ovakvim tipom događanja omogući stvaranje distribucijskih kanala i da se dovede do povećanja ulaganja u ovaj deo industrije. Jedna takva praksa o kojoj će biti reč je mogućnost koprodukcije kako na evropskom, tako i na regionalnom nivou kao način za stvaranje kvalitetnog i globalno konkurentnog proizvoda. NEM Zagreb će tako na jednome mestu okupiti one koji žele da se edukuju o stvaranju sadržaja, kao i one koji donose odluke u TV industriji, sve s ciljem podsticanja kreativnosti u stvaranju TV projekata.

Neke od stotina najvećih kompanija koje su do sada učestvovale na NEM-u Dubrovnik i koje se očekuju na NEM-u Zagreb su BBC Studios, ITV Sudios Global Entertainment, Sony PicturesTelevison, Global Agency, Fremantle, yesStudios, ViacomInternationalStudios, CBS StudiosInternational, Warner Bros. i mnogi drugi.

NEM Zagreb nastao je podstaknut velikim uspehom NEM-a Dubrovnik koji već 7. godinu u CEE regiju dovodi vodeće stručnjake iz TV industrije i služi kao uspešna platforma za raspravu o najaktuelnijim temama. NEM Dubrovnik poznat je kao TV market s najlepšim pogledom, a isti utisak neće nedostajati ni na NEM-u Zagreb koji se smestio u glavni grad Hrvatske čiji je Advent tri godine zaredom prepoznat kao najljepši u Evropi.

Zagreb je čaroban u decembru i to je definitivno jedan od razloga zašto smo se odlučili upravo za taj grad u to vreme. Sigurni smo da će naši gosti koji dolaze iz svih krajeva sveta uživati kako u NEM-u Zagreb, tako i u događanjima na zagrebačkim ulicama“, dodala je Sanja Božić-Ljubičić.

Detaljnije informacije o događanju potražite na NEM Zagreb web stranicama.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

GOLDEN DRUM 2019: Lekcije iz najboljih svetskih kampanja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Avg.2019, 14:21

Amy Rodgers je glavni urednik i istraživač u WARC-u, vodećem resursu za brendove i agencije, koji koriste ovu veliku arhivu studija slučaja, najboljih praksi, istraživanja i podataka kako bi svoj marketing učinili efikasnijim. Amy je na čelu istraživačkog tima WARC-a i upravlja godišnjim rangiranjem...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.