Musaka sa piletinom i sirom koju ćete obožavati

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musaka sa piletinom i sirom koju ćete obožavati

Ponestalo vam je ideja za ručak? Evo odličnog recepta!

Uživajte u ukusnom ručku - musaka sa piletinom, brokolijem, sirom i kinoom.

Sastojci:

Šolja kinoe (oprati i iscediti)

Ulje za prženje

Šolja i ¼ vode

300 grama brokolija

300 grama pilećeg belog mesa

Pola kašičice soli

Pola kašičice bibera

Glavica crnog luka

Pet-šest čenova belog luka

Pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šolje mleka

Dve i po kašike brašna

Oko 60 grama parmezana

Pola šolje majoneza

Šolja i po pilećeg bujona

110 grama čedar sira

Priprema:

Stavite tiganj na vatru pa dodajte kašiku i po ulja. Zatim dodajte kinou i propržite oko dva minuta, mešajući. Dodajte šolju i ¼ vode, ostavite da provri. Zatim pokrijte, smanjite jačinu vatre i ostavite da se krčka oko 15 minuta. Sklonite sa vatre, pa ostavite da odstoji oko pet minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U međuvremenu skuvajte brokoli. Piletinu iseckajte na sitne komadiće i kratko propržite u tiganju, dodajući 1/8 kašičice soli i isto toliko bibera. Izvadite je iz tiganja, u njega sipajte malo ulja, pa propržite beli i crni luk. U odvojenoj posudi pomešajte mleko i brašno da se sjedine, a zatim to sipajte u tiganj, dodajte i pileći bujon, pa mešajte. Pospite malo soli i bibera, ostavite da sve to provri, ali često mešajte. Krčkajte još oko dva minuta da smesa postane malo gušća.

Sklonite tiganj sa vatre i ostavite da se sve malo prohladi. Zatim dodajte parmezan i mešajte da se sir istopi, onda dodajte kinou, brokoli, piletinu i majonez. Nalijte celu smesu u pleh, odozgo narendajte čedar i pecite oko 15 minuta.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.