McDonald’s prodaje deo kompanije u Kini

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Jan.2017, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McDonald’s prodaje deo kompanije u Kini

Američki lanac brze hrane McDonald’s saopštio je da će prodati kontrolni paket akcija svoje kompanije u Kini i Hong Kongu za 2,1 milijardi dolara

Konzorcijum, koji čine kineska državna kompanija Citic Capital i američki investicioni fond Carlyle Group, kupiće 80-procentni udeo u kompaniji, dok će McDonald’s zadržati jednu petinu vlasništva.

Sporazum i prodaja su deo plana američke kompanije da promeni poslovanje na stranom tržištu, kao odgovor na uporavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << rasta u toj zemlji.

Lanac brze hrane objavio je da će prodati trećinu svojih 2.600 lokacija u Kini i Hong Kongu, pošto je njegov promet bio pogođn zbog političkih napetosti vezanih za Južno kinesko more, što se odrazilo na zaradu američke kompanije u toj zemlji.

Sporazum o prodaji okončaće se sredinom 2017. godine, navodi agencija AP.

Mekdonals je drugi po veličini lanac brze hrane u Kini, posle KFC-a (Kentucky Fried chicken), sa više od 5.000 restorana.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.