Izvor: B92, 04.Okt.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro novi vlasnik Zastava kamiona

Kragujevac -- Italijanski "Iveko" želi da u Kragujevcu izgradi fanriku autobusa, dok kompanija "Manjeti Mareli" pregovara o preuzimanju Zastava kamiona.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da su u završnoj fazi pregovori da "Zastavu kamione" preuzme kompanija "Manjeti Mareli". Italijanski "Iveko" je, sa druge strane, veoma blizu odluke da u bescarinskoj zoni Korman polje nadomak Kragujevca gradi fabriku autobusa.

Delegacija Iveka i zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ministarstva ekonomije pregovaraju o izgradnji fabrike autobusa u Kragujevcu.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da bi uskoro trebalo da budu saopštene i konkretne informacije.

Direktor "Zastava kamiona” Đorđe Nestorović ističe da je prilikom poslednje posete delegacije kragujevačke fabrike Iveku, menadžment italijanske kompanije saopštio da će dalji pregovori o preuzimanju biti vođeni sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja.

I sindikalni lideri čuli su da "Manjeti Mareli” razmišlja da preuzme fabriku, ali izražavaju nevericu sve dok dogovor ne bude preciziran ugovorom.

Poznavaoci prilika ocenjuju da bi zvanične informacije o dolasku Iveka i Manjeti Marelija u Kragujevac mogle biti saopštene nakon posete predsednika Borisa Tadića i ministra Mlađana Dinkića Fijatu polovinom novembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manjeti Mareli preuzima "Zastavu kamione"?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2009

KRAGUJEVAC - Kompanija Manjeti Mareli mogla bi uskoro da postane novi vlasnik Zastava kamiona iako je ranije bilo najavljivano da će Iveko kupiti tu fabriku...Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković tvrdi da su u završnoj fazi pregovori da "Zastavu kamione" preuzme kompanija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

“Manjeti Marel” preuzima “Zastava kamione”

Izvor: Capital.ba, 04.Okt.2009

KRAGUJEVAC,  Zamjenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković izjavio je da su u završnoj fazi pregovori da fabriku 'Zastava kamioni' preuzme kompanija 'Manjeti Mareli'.         On je naveo da bi uskoro trebalo da budu saopštene i konkretne informacije.         Ranije je bilo...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.