Maleni BORCI: Bile su veličine šake, vidite ih sad

Izvor: Mondo, 30.Jan.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maleni BORCI: Bile su veličine šake, vidite ih sad

Kler Ver rodila je svoje bliznakinje u 23. nedelji trudnoće. Bebe u bile tako male da su mogle da stanu u jednu šaku, a pogledajte kako sada izgledaju.

Foto: PrintScreen/YouTube

Devojčice Anabel i Imogen su najranije rođene bliznakinje u Velikoj Britaniji, a bile su tako malene da su mogle da stanu u šaku svojih roditelja.

Njihov život visio je o koncu, a prva četiri meseca života provele su u bolnici gde su se lekari borili da ih spasu. Nekoliko puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su morale da dobiju transfuziju krvi, nekoliko puta su operisane, a nisu čak smeli ni da im oblače odeću, plašeći se da bi njihova tanka i osetljiva koža od toga mogla da pukne.

Sada, devet meseci nakon rođenja, devojčice su napokon kod kuće sa roditeljima Kler i Džejmsom.

Mama i tata smatraju da je pravo čudo što su njihove jednojajčane uspele da prežive, s obzirom na to koliko su ranije rođene i da je Anabel bila teška samo 400 grama, a Imogen 500 grama.

"One su najmlađe i najmanje preživele ranije rođene bliznakinje u Škotskoj. Nikada nisam čula da su tako malene bebe preživele. Lekari su nam rekli da, da su rođene samo dve godine ranije, ne bi mogli da ih spasu - eto koliko je tehnologija napredovala", kaže ponosna mama Kler.

"Sve su nas iznenadile. One su naše malo čudo".

Ona se seća da prvih šest dana nije smela da vidi niti da drži malenu Imogen, a Anabel, koja je bila još manja i slabija, nije smela da bude u maminom naručju nekoliko nedelja.

"Bile su tako malene da sam ih držala u jednoj šaci. Anabelino stopalo bilo je veličine Džejmsovog nokta. Bila sam veoma uplašena kada sam ih prvi put držala", seća se mama i dodaje da prvih nekoliko nedelja devojčice nisu plakale niti otvarale oči.

"Prvih 100 dana nisu smele da nose odeću, samo pelenu, toliko im je bila osetljiva koža".

Devojčice su sada dobro, mada još uvek primaju kiseonik kroz nazalnu tubu. Lekari kažu da će uskoro moći i bez toga.

Roditelji kažu da je boravak devojčica u bolnici bio užasno iskustvo, ali im je drago što je cela porodica napokon kod kuće.

U videu pogledajte kako su devojčice izgledale i kako su napredovale do danas:



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.