Izvor: Mondo, 24.Apr.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majorka: ZABRANJENO izdavanje stanova turistima!?

Vlasti Palma de Majorke u Španiji planiraju da zabrane izdavanje stanova turistima.

Foto: YouTube/printscreen/BforTime N. Ilustracija

Palma de Majorka bi tako magla da postane prvi grad u Španiji koji bi uveo ovakvu meru.

Gradonačelnik Antoni Noguera kaže da će gradske vlasti glasati za odluku, jer "nema ničeg goreg nego imati stanovnike koji ne mogu da žive u svom gradu, niti mogu da iznajme stan", preneo je AP.

Potražnja za rentiranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanova na Majorki, kao i u drugim španskim gradovima se povećala poslednjih nekoliko godina, a tome su doprineli internet sajtovi za nekratnine kao što su Airbnb i Booking.

Tako turisti po povoljnijim uslovima iznajmljuje direkton stanove od vlasnika, a ne od agencija.

Majorka: Imala seks sa 20 momaka za besplatno piće

Gradonačelnik Majorke je rekao da će iz ove planirane zabrane biti isključene kuće, ako nisu u zaštićenim zonama, blizu aerodroma ili u industrijskim zonama.

Palma de Majorka jedno je od najpopularnijih letovališta u Španiji.

Pretežno ga posećuju britanski turisti, ali ima turista iz celog sveta, uglavnom mladih koji su na ostrvu došli u potrazi za dobrim provodom.

Majorka se nalazi u Sredozemnom moru i pripada Balearskim ostrvima zajedno saIbicom, Menorkom i Formenterom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.