MORGANU FRIMENU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO

Izvor: Kurir, 12.Jun.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MORGANU FRIMENU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO

LOS ANĐELES - Oskarovac Morgan Frimen dobio je nagradu Američkog instituta za film (AFI) za životno delo, na ceremoniji održanoj u studiju Soni, u Los Anđelesu, objavljeno je na sajtovima koji prate svet filma.

Među zvezdama koje su došle da odaju počast 74-godišnjem glumcu bili su Klint Istvud, Helen Miren, Semjuel El Džekson, Forest Vitaker, Sidni Poatje, Don Čidl, Metju Makonahi, Kejsi Aflek, Tim Robins i Metju Broderik. "Lako je primiti (nagradu) ali je teško poverovati", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izjavio je Frimen, 39. dobitnik nagrade AFI-ja.

Tokom troiposatne ceremonija prikazani su inserti iz njegovih najpoznatijih filmova - "Slava", "Vozeći gospođicu Dejzi" i "Devojka od milion dolara" za koju je dobio nagradu Američke filmske akademije. Među ranijim dobitnicima nagrade AFI-ja za životno delo su, pored ostalih, Poatje, Elizabeta Tejlor i Stiven Spilberg.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.