MJUZIKLU KNJIGA MORMONA DEVET TONIJA

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MJUZIKLU "KNJIGA MORMONA" DEVET TONIJA

NJUJORK - Mjuzikl "Knjiga Mormona", autora TV serije "Saut park", osvojio je devet pozorišnih nagrada Toni, uključujući nagradu za najbolji mjuzikl.

Trej Parker i Met Ston, tvorci "Saut parka", našli su srodnu dušu u Robertu Lopezu koji je napisao Tonijem nagrađeni komad "Avenija Kju" i njihov komad u kome se blago podsmevaju Mormonima osvojio je Brodvej.

Šou o dvojici mormonskih misionara u Ugandi dobio je nagrade za najbolji mjuzikl, najbolju knjigu, najbolju režiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mjuzikla, najbolju muziku, najbolju glimicu i četiri tehničke nagrade. Mjuzikl je imao 14 nominacija i bio je glavni favorit na ovogodišnjoj dodeli nagrada.

"Ratni konj" - priča o vojniku iz Prvog svetskog rata koji traga za svojim konjem, ispričana uz pomoć lutaka i glumaca - osvojio je pet Tonija, uključujući i nagradu za najbolji komad. Po tri Tonija dobili su "Normalno srce" i "Sve može".

Mark Rajlens proglašen je za najboljeg glumca za svoju snažnu ulogu Džonija Rustera Bajrona u komadu "Jerusalim". Norbert Lio Buc je najbolji glumac u mjuziklu. Buc glumi FBI agenta u komadu "Uhvati me ako možeš".

Saton Foster, koja se pojavljuje u mjuziklu Kola Portera "Sve može", proglašena je za najbolju glumicu u mjuziklu, dok je Frensis Mekdormand najbolja glumica za ulogu radnice koja se ponovo nalazi sa bivšom simpatijom iz srednje škole u komadu "Dobri ljudi".

Nagrada za najbolju režiju mjuzikla pripala je Kejsiju Nikolau i Treju Parkeru za "Knjigu Mormona", dok su Marijen Eliot i Tom Moris nagrađeni za najbolju režiju pozorišnog komada za "Ratnog konja".

Domaćin dodele nagrada bio je glumac Nil Patrik Haris koji je počeo šou pesmom o Brodveju i nastavio sa šalama na račun glavnih nominovanih.

Nagrade su ove godine dodeljene u Bikon pozorištu na Brodveju, jer je dugogodišnje mesto održavanja - Radio Siti Mjuzik Hol zauzela pozorišna trupa Sirk du Solej (Cirque du Soleil).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.