Lubav na šesti pogled

Izvor: S media, 13.Okt.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lubav na šesti pogled

Britanski su naučnici zahvaljujući najnovijem istraživanju došli do saznanja da ljubav na prvi pogled ne postoji kada su u pitanju žene. Njima treba čak šest pogleda i oko 45 sekundi!

Dakle, konačno je dokazano! Ljubav na prvi pogled kod žena ne postoji, ali postoji ljubav na šesti pogled, prenosi geniusbeauty.com.

Naučnici tvrde da su konačno uspeli da dešifruju ženski ljubavni mehanizam kada su Britanke u pitanju. Istraživanje je pokazalo koliko ženama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << treba da ih privuče potencijalni partner.

Da bi žena 'pala' na nekog frajera, zapravo na njegov izgled, miris, izraz lica i pokrete, treba joj oko 45 sekundi i šest pogleda.

Evo kako žene procenjuju muškarca u šest pogleda:

1. Prvi pogled traje oko pet sekundi i usmeren je na boju njegovih očiju i izraz.

2. Drugi pogled traje oko 10 sekundi, a procenjuje odeću i urednost.

3. Oko pet sekundi traje treći pogled, a fokusiran je na frizuru.

4. Četvrti pogled žene usmeravaju na ruke, kako bi utvrdile kakve su: negovane ili ne, nokti čisti, izgriženi... i postoji li venčani prsten.

5. Peti pogled fokusiran je na cipele.

6. I šesti, koji traje oko 15 sekundi, skenira ponašanje, hod, izraz lica i gestove.

Zanimljivo je da je slično istraživanje u Americi pokazalo da Amerikanke prvo pogledaju usne potencijalnog partnera, a zatim zadnjicu. Navodno im je to dovoljno da zaključe sviđa li im se muškarac ili ne.

Izvor: net.hr

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.