Ljubomorne na zgodne koleginice

Izvor: Kurir, 31.Jul.2012, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubomorne na zgodne koleginice

Nekoliko studija je pokazalo da su žene užasno ljubomorne na svoje koleginice s posla koje su atraktivne, dok muškarcima njihove zgodne muške kolege baš nimalo ne smetaju. Ipak, oba pola podjednako muči ljubomora ako su njihove kolege omiljeni u poslovnom okruženju.

Uočeno je da su žene naročito ljubomorne na atraktivne koleginice koje su omiljene na poslu, kao i to da nepovoljno radno okruženje veoma utiče na osećaj nezadovoljstva i da ume da demotiviše zaposlene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Takođe, zanimljiva je činjenica da su atraktivne žene koje su slale svoju sliku uz biografiju mnogo ređe bile pozivane na intervjue za posao od kandidatkinja prosečnog izgleda, a razlog je to što su upravo žene u najvećem broju slučajeva odlučivale ko će biti pozvan, pa su istraživači zaključili da je presudnu ulogu imala bila njihova ljubomora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.