Ju es stil vraća petodnevnu radnu nedelju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2009, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ju es stil" vraća petodnevnu radnu nedelju

BEOGRAD - U kompaniji "Ju es stil" Srbija (USS) ponovo je uvedena petodnevna radna nedelja, saopšteno je danas iz Nezavisnog sindikata metalaca u tom preduzeću.

Odlazi 205 zaposlenih

U tom sindikatu ističu i da je program rešavanja viškova zaposlenih u kompaniji završen i da kompaniju napušta 205 zaposlenih.

"Program rešavanja viškova zaposlenih u kompaniji je posle datih mišljenja reprezentativnih sindikata i analize od strane poslovodstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danas na sastanku Poslodavca sa reprezentativnim sindikatima, postao konačan", naveo je taj sindikat.

"Ova odluka poslovodstva kompanije doneta je zbog povećanog obima proizvodnje i rada obe visoke peći, odnosno izvršavanja preuzetih obaveza prema Železari USS u Košicama", navodi se u saopštenju. U avgustu i pored poznatih poteškoća sa kojima se susreće kompanija, sindikat očekuje da kompanija posle dužeg perioda, ovaj mesec završi sa ostvarenjem većeg profita, što bi bilo ohrabrujuće za sve u kompaniji.

Očekivanje ovakvog uspeha u kompaniji, sa veoma malim gubitkom je ohrabrujuće, s obzirom na to da posledice globalne industrijske krize u industriji čelika još traju.

Nezavisni sindikat metalaca USS i svi zaposleni u kompaniji su svesni da svetska ekonomska kriza nije prošla, ali da napori koje čini kompanija i motivisanost zaposlenih u njoj će veoma brzo dati rezultate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

USS vraća petodnevnu radnu nedelju

Izvor: B92, 26.Avg.2009

Beograd -- U kompaniji "Ju es stil" Srbija ponovo je uvedena petodnevna radna nedelja, saopšteno je danas iz Nezavisnog sindikata metalaca u tom preduzeću... "Ova odluka poslovodstva kompanije doneta je zbog povećanog obima proizvodnje i rada obe visoke peći, odnosno izvršavanja preuzetih obaveza...

Nastavak na B92...

Železara ponovo radi punom parom

Izvor: Blic, 28.Avg.2009, 09:35

Od 1. septembra, kompanija „Ju-Es stil Srbija” vraća se u režim pune radne nedelje, potvrdio je reprezentativnim sindikatima železare generalni direktor Metju Perkins. Prema Nezavisnom sindikatu metalaca „Ju-Es stil”, ovo je ohrabrujuća vest, bez obzira na to što je i dalje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.