Korisnici širom sveta besni na Netflix

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Nov.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici širom sveta besni na Netflix

Do ponovne aktivacije došlo je zbog hakerskih napada, a ceo slučaj zbog jednog bezobzirnog poteza kompanije izazvao je lavinu besa kod korisnika.

Naime, planetarno popularni streaming servis podatke o svojim bivšim korisnicima čuva i do 10 meseci nakon deaktivacije naloga, a potpuno uklanjanje naloga svaki korisnik može da zatraži putem mail-a ali vrlo mali broj njih to i učini. Upravo zbog takve prakse hakeri su mogli da dođu do svih podataka neaktivnih korisnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Iako u današnje vreme ovakva vest nije ni po čemu posebna, društvene mreže pune su kritika nezadovoljnih korisnika zbog nepoštene prakse Netflix-a. Kako prenosi BBC, uprkos činjenici da je Netflix priznao propust, ovaj streaming servis korisnicima ne želi da vrati novac.

Kada sam videla da je s mog računa naplaćena mesečna pretplata pokušala sam da uđem na svoj nalog, ali bezuspešno. Sistem mi je pokazivao kako moje korisničko ime i lozinka više ne postoje. Odmah sam kontaktirala Netflix, ali oni su mi rekli da ne mogu dobiti povrat novca – požalila se Emily Keen.

Da ova kompanija ima velikih sigurnosnih problema potvrdio je i glasnogovornik eBay-a koji ističe kako se na njihovoj trgovini svakodnevno pojavljuju ponude za ‘doživotni’ nalog na Netflix-u za svega tri funte. Reč je upravo o prodaji starih hakovanih neaktivnih naloga.

O ovom problemu iz kompanije su se šturo oglasili navodeći kako im je sigurnost korisnika na prvom mestu i mole sve da nepravilnosti prijave na bilo koji način.

Izvor: jutarnji.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.