Kompanija Mars ispunila još jedno obećanje planeti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Jun.2022, 13:57

Kompanija Mars ispunila još jedno obećanje planeti

Ovaj cilj je u skladu sa smernicama kompanije za pronalaženje izvora snabdevanja, a brendovi koji uključuju ribu kao svoj sastavni deo u Evropi su neki od najpoznatijih brendova za kućne ljubimce: SHEBA®, WHISKAS®, PEDIGREE®, CESAR®, PERFECT FIT®, DREAMIES®, CRAVE™, JAMES WELLBELOVED™, CHAPPIE®, i KITEKAT®.

Ovim povodom regionalni predsednik kompanije Mars Pet Nutrition Europe Deri Votkins izjavio je: „Sve što radimo u Mars Petcare-u u skladu je sa našom svrhom >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << – kreiranje boljeg sveta za kućne ljubimce, a bolji svet znači održiviji svet, kako za ljubimce, tako i za ljude i našu planetu. Kako bismo našim ljubimcima omogućili da uživaju u nutritivno izbalansiranoj, zdravoj hrani visokog kvaliteta, riblji proizvodi su neophodni, te su zbog toga neizostavni deo naše linije proizvoda.“

Helen Voren-Pajper, izvršna direktorka za razvoj kompanije Mars Pet Nutrition Europe istakla je: „Za nas je najvažnije da brendovi koje razvijamo u Mars Petcare-u stvaraju zajedničku vrednost za vlasnike kućnih ljubimaca koje snabdevamo, kućne ljubimce koje volimo i planetu koju svi delimo. Dostizanjem ovog velikog cilja i omogućavanjem da 100 odsto ribe koju koristimo u našoj hrani za kućne ljubimce u Evropi dolazi iz održivih izvora, želimo da naši korisnici budu sigurni u održivost izbora koje donose za svoje ljubimce. O našoj posvećenosti da sačuvamo okeane i budućnost ribe govori i činjenica da naš brend SHEBA® istovremeno radi na isporuci najvećeg svetskog programa obnove koralnih grebena i planira da do 2029. godine obnovi koralne grebene veličine više od 185.000 kvadratnih metara na ključnim lokacijama širom sveta.“

Mars Petcare prihvata isključivo snabdevanje ribom iz održivog izvora koji je sertifikovan ili odobren od strane kredibilnih trećih strana i ima za cilj snabdevanje iz ribarnica koje uspešno održavaju biodiverzitet ribljeg ekosistema. Sproveden uz tehničku podršku Svetske fondacije za prirodu (WWF), Marsov program održivog izvora ribe osigurava da kompanija u svom lancu proizvodnje ne upotrebljava nijednu ugroženu vrstu ribe, u skladu sa Crvenom listom ugroženih vrsta Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN). Kompanija sarađuje sa organizacijama koje izdaju sertifikate i stručnjacima iz industrije širom sveta kako bi kontinuirano i u skladu sa najvišim standardima unapređivala, inovirala i proširila svoj pristup održivijem snabdevanju ribom.

Održivo snabdevanje ribom deo je misije kompanije Mars da svojim radom doprinese stvaranju zdravije planete na kojoj svi mogu da rastu i napreduju, što je i temelj njenog Plana održivosti kroz generacije.

Za više informacija o pristupu kompanije Mars održivom snabdevanju ribom, posetite www.mars.com/about/policies-and-practices/sustainable-fish-sourcing.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.