Katrin Denev: Potpuno (ne)običan savet za lepotu

Izvor: Mondo, 13.Apr.2016, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katrin Denev: Potpuno (ne)običan savet za lepotu

Navikli smo da poznati imaju uvrnute savete za lepotu, da koriste kreme koje koštaju čitavo bogatstvo. Međutim, Katrin Denev ima jedan potpuno "običan" savet, koji svako može sebi da priušti.

Foto: PrintScreen/YouTube

Katrin Denev ima 72 godine, ali složićete se, izgleda mlađe od toga.

"Svakog jutra pijem limunadu. Mislim da je to jako dobro za kožu", kaže poznata glumica. Moramo priznati da je osvežavajuće kada neko toliko poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (i bogat) kaže da je tajna lepote u nečemu tako "običnom" i zdravom, poput limunade.

Međutim, da li je Katrin zaista u pravu, da li limunada zaista pomaže da koža bude zdrava i sjajna?

Lekari kažu da zbog vitamina C koji se nalazi u limunu, limunada zaista pomaže da koža izgleda svežije, a lice odmornije.

"Pijući limunadu ujutru, dajete telu više vremena da obradi nutrijente koje unesete u namirnicama koje kasnije pojedete. Spora apsorpcija je dobra iz dva razloga: zadržava određenu količinu insulina u telu, što je važno za regulaciju glukoze u krvi, a pomaže i da organizam izvuče maksimum iz hrane koju jedete", kaže specijalista preventivne medicine dr Roksana Sukol. "Bolje varenje znači i čvršću, zategnutiju kožu", dodaje doktorka.

Limunada pomaže da koža izgleda bolje, da bude zdravija, ali na zube deluje suprotno - ukoliko niste pažljivi. "Limunska kiselina povećava rizik od oštećenja zubne gleđi", kaže stomatolog Metju Mesina.

Da biste izbegli oštećenje zubne gleđi, stomatolog savetuje da limunadu pijete uz obrok jer se na taj način stimuliše proizvodnja pljuvačke. "Pljuvačka ispira kiselinu i ostatke hrane, pomaže da se neutrališe kiselina i štiti zube", kaže dr Mesina.

Ako baš želite da limunadu pijete pre doručka, pijte na slamku. "Na taj način se izbegava kontakt kiseline sa zubima", kaže Mesina, i dodaje da je u tom slučaju bolje piti limunadu pre pranja zuba. "Tako ćete smanjiti rizik od oštećenja zubne gleđi jer se tokom noći na zubima stvaraju gotovo nevidljive naslage, koje će zaštiti zube", kaže Mesina.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.