Kao iz filma: Tužili je embrioni!

Izvor: Mondo, 08.Dec.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao iz filma: Tužili je embrioni!

Sofiju Vergaru prvo je tužio bivši verenik Nik Loeb tražeći starateljstvo nad dva ženska embriona koja su stvorili zajedno, a koja su zamrznuta u klinici za vantelesnu oplodnju. Sada su je tužili i embrioni!

Foto: Jen Lowery/Splash News Sofija Vergara

Naime, Loeb je odustao od te tužbe, ali glumica je i dalje u problemu: tužili su je sopstveni embrioni jer se po tamošnjem zakonu oplođene jajne ćelije smatraju živim bićima.

Tužba na ime kršenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prava na život navodi da je oplođenim jajnim ćelijama, nazvanim Ema i Izabela, uskraćeno pravo na život. Fond koji zastupa embrione na sudu traži da se Loebu dozvoli da embrione presadi u matericu surogat majke, a da Sofija nad njima nema nikakva prava.

Loeb i Vergara su embrione stvorili 2013. godine i tada su potpisali ugovor prema kojem nijedno od njih ne može da koristi embrione bez saglasnosti drugog partnera. Problem je što u ugovoru nije konkretizovano šta će se desiti ako se rastanu.

Inače, Nik Loeb je najpre tužio Vergaru tražeći starateljstvo nad embrionima pozivajući se na to da želi da bude otac, ali je odustao jer nije želeo sudu da otkrije imena dve žene koje su sa njim zatrudnele, pa abortirale.

Glumica želi da embrioni budu trajno zamrznuti.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.