Izvor: Mondo, 22.Mar.2019, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako srediti Marka, a ne potrošiti brdo para (VIDEO)

Svi imamo onog kolegu zrelog za intervenciju modne policije. Moj je pristao da ga povedem u kupovinu i da sve to snimimo.

Izvor: MONDO

Marko je kolega koji u kancelariji sedi tačno prekoputa mene. Viđamo se svakog jutra, u toku svakog godišnjeg doba, u raznim izdanjima. On mene ponekad drugarski proziva: “Kakve su ti to patike, šta ti je sa kosom…” A ja njega povremeno pitam da li mu je to što je obukao košulja, ili pidžama.

Iz navike nosi te dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šarene košulje, dve hiljade pruga, u hiljadu boja, da vam zaigra pred očima, naročito rano ujutru. A nije tip koji mora da nosi košulju, štaviše, veoma je opušten i ostatak garderobe mu je ležerniji. Čemu te košulje?

Ima i plavi duks, za koji sam kaže da se ni ne seća kada ga je kupio, koji bi već mogao da zameni jer je odslužio svoje. Voli i dukseve, ali ga mrzi da ide da traži nešto novo. Ponudila sam mu svoju “stručnu” pomoć, da odemo zajedno i odaberemo mu nove stvari.

Nagovarala sam ga, nagovarala, i jednog dana, pauzu za ručak iskoristili smo da odemo u najbližu Sport Vision prodavnicu, i da Marku konačno uzmemo nešto u čemu će izgledati super!

Usput je malo kukao da ga šoping smara, da ne voli što su prodavnice često pune nekih trenutnih, prolaznih trendova, i da baš teško nađe nešto što mu se dopada. Kada smo stigli, u početku je delovao nezainteresovano, skrolovao je po telefonu, jedva gledao šta mu sve pokazujem… Ali, nešto mi je govorilo da u njemu ipak čuči neko ko voli i dobru garderobu, i šoping, samo možda nema dovoljno vremena za to.

Taj utisak se ispostavio kao tačan! Prvih par minuta je govorio "hm, hm", "pa ne znam", frktao, prevrtao očima, ali kako smo odmicali kroz Sport Vision radnju, konačno je vratio taj telefon u džep i počeo da obraća pažnju. "Ovo može", "ovo mi se sviđa", odmah je živnuo, i priznao da bi mogao da obnovi svoju kolekciju dukseva i majica. I da ONIM košuljama konačno kaže zbogom!

I eto, prevarila sam se ako sam pomislila da Marko ne zna šta voli, niti šta mu lepo stoji. Tačno je znao koje boje mu stoje, koje ne, insistirao da materijal bude kvalitetan (pipnuo je svaku stvar u radnji), ali i da cena bude pristupačna. Dalje, da su u pitanju komadi koji nisu preterano šareni, koji su jednostavni, "ali ne onako PREVIŠE jednostavni, da ipak ima malo ličnog u dizajnu".

Bilo mu je važno i da se lako međusobno kombinuju, i što je najvažnije, da stvari budu "multifunkcionalne", odnosno da može da ih nosi i na posao, i uveče u grad, i vikendom u parkić sa klincima, i ako se bavi nekom fizičkom aktivnošću. Postajalo je sve jasnije da je njegov spisak zahteva od jedne majice ili duksa možda čak duži i od mog spiska, a bila sam uverena da sitničavije osobe od mene nema.

Zajedno smo odabrali dve kombinacije, sam je pitao gde je kabina, i natovaren stvarima nestao u njoj.

I ostao, čini mi se, čitavu večnost.

Prvo sam čekala ispred, na pristojnoj udaljenosti, da ne pomisli neko da virim u kabine, ali da ostanem ipak dovoljno blizu, ako shvati da je pogrešio veličinu, pa da mu donesem drugi duks. Skrolovala sam i ja po telefonu, premeštala se s noge na nogu. Proba dve kombinacije, šta traje ovoliko dugo?!

"Marko, je l' ti treba neka pomoć," doviknula sam uz usiljeni osmeh posle prvih deset minuta.

"Ne, ne, sve je OK," nehajno je on dobacio iz kabine.

Cupkala sam tu još deset minuta, a onda blizu kabina ugledala znak koji svaka od nas voli da vidi – "ženska kolekcija".

A još dok je Marko razgledao crni duks sa kapuljačom, razmišljala sam kako bi i meni dobro došao sličan… Žensko odeljenje, stižem!

Čini mi se, satima kasnije, Marko izlazi u svojoj prvoj kombinaciji – sivi duks sa kapuljačom, i polo majica na pruge. U pitanju je "Ellesse Italia" kolekcija, i obe stvari mu odlično stoje, samo nije siguran da li je odabrao prave boje. Deklamuje prednosti i mane sive boje, i tek tada shvata da ni ja više nisam u garderobi od jutros.

Dok je on bio u kabini, pronašla sam trenerku i polo majicu, takođe iz "Ellesse Italia" kolekcije. Majica je preslatka, plava trenerka ima lepe detalje kao što su nabori oko ranfle, zbog koje rukavi izgledaju malo pufnastije. Slažemo se da su i njegove, i moje stvari izuzetno udobne i mogle bi da se nose i na kaficu sa društvom, i na odbojku četvrtkom koju u firmi uporno organizuju već godinama unazad, a mi nikako da odemo. Ali, ni on, ni ja, ne mislimo da smo uboli prave boje za sebe. Vraćamo se na razgledanje, uz novi izazov – da li možemo da pronađemo super kombinaciju, za maaalo manje para?

I pronašli smo, ali smo shvatili i to da možda previše vremena provodimo zajedno. Kombinacije su nam bile skoro istovetne!

Druga majica koju je Marko odabrao je iz "Ellesse Heritage" kolekcije. Jeste bela, ali pošto je napred logo živih boja, mnogo je zanimljivija od obične bele majice i "osvežila" je njegovu kombinaciju. Postoji i u sivoj i koral boji. Konačno je pronašao i duks kakav je tražio, sa kapuljačom, džepovima i rajsferšlusom, u crnoj boji.

I moja majica je bela, krojena tako da je malo "produžena" napred i pozadi, što volim kao detalj, ako se obuče uz farmerke, prekriva dugme, a ne izgleda kao da je dva broja veća. Još je i jeftinija! I moja trenerka je crna, takođe iz "Ellesse Heritage" kolekcije, namenjena svima koji žele da se osećaju dobro i izgledaju još bolje, čime god da se u datom trenutku bave.

Na kasi nam ljubazna devojka sabira sve, i shvatamo da smo uštedeli 3.500 dinara! Moja odabrana kombinacija jeftinija je od prve za oko 2.000, a Markova za 1.500 dinara.

I on deluje zadovoljno, ponovio se i još uštedeo, i verovatno mu je onaj stari duks dojadio kao i meni, pošto je tražio da mu skinu zujalice sa novih Ellesse stvari, da može u njima da se vrati u kancelariju.

"Nije loše, šta kažeš," veselo me pita.

"Super je, sve ti odlično stoji," uveravam ga po ko zna koji put.

"A da pogledam i neke patike, kad smo već tu?"

"MARKO, POLAZI!"

U saradnji sa Sport Vision.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.