Izvor: Mondo, 19.Mar.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da vam obrve izgledaju savršeno

Evo koje greške žene najčešće prave kada čupaju obrve i kako da vam izgledaju savršeno.

Foto: AP, Geert Vanden Wijngaert

Mnoge žene toliko su počupale obrve da umesto njih imaju tek jednu linijicu, a tu su i ove druge koje ih tetoviraju ili crtaju, i to tako da se iz aviona vidi da nisu prirodne.

Šeron Li Hamilton, kozmetičarka koja sređuje obrve poznatim ličnostima, otkrila je nekoliko grešaka koje većina žena pravi.

"Preterano >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čupanje obrva kod kuće je najveća greška koju možete da napravite. Žene u tome često preteraju i na kraju imaju jednu tanku, krivudavu liniju", kaže ona.

Ona savetuje da prepustite profesionalcima da vam oblikuju obve, a da nakon toga, ako želite, same održavate taj oblik čupkajući samo ono što izraste.

Šeron objašnjava da se oblik obrva određuje u odnosu na ostale crte lice - jagodice, bradu...

"Sve to ima ulogu u određivanju debljine obrva, kao i dužine i luka", kaže kozmetičarka.

Kao i većina stručnjaka, Šeron veruje da nikada ne treba da idete protiv prirodnog oblika obrva, boje ili dužine.

"Ten, boja kože, boja očiju i tehnike šminkanja takođe su faktor koji ima ulogu u oblikovanju obrva", kaže ona.

Šeron kaže da devojkama koje vole dosta da se šminkaju preporučuje ne naglašavaju obrve previše.

"Nikada nikome ne bih preporučila da istetovira obrve. U redu je ako je reč o nekoj privremenoj tetovaži nakon koje ćete moći da malo promenite izgled obrva ako to želite".

Kako sam tetovirala obrve i zašto neću opet

Kada je reč o proizvodima za isticanje obrva, Šeron ne savetuje da koristite praškaste proizvode.

"Puder u prahu za obrve se ne zadržava na obrvama, a olovka ostavlja tragove zbog čega ne izgleda prirodno", kaže kozmetičarka.

Jedan od trikova koje koristi za isticanje prirodnih obrva je mešavina vazelina sa malo gela za kosu: "Tako će vam obrve stajati na mestu, a nećete ih isušiti".

"Kada je reč o češljanju obrva, preporučujem korišćenje mekane dečje četkice za zube, pre nego četkice za obrve ili one od maskare jer sve to grebe kožu".

I još nešto - ona kaže da nikako ne bi trebalo da prihvatite trend Instagram obrva koje su postale toliko popularne.

"Nemojte previše da iscrtavate obrve. Instagram obrve su postale veoma popularne i one izgledaju dobro na Instagramu i na blogerkama. Ali tako tamne, iscrtane obrve mogu da izgledaju dobro kada ste ‘dramatično’ našminkani, pa obrve nekako održavaju balans. Ali, kada je reč o dnevnoj varijanti, prirodne obrve izgledaju mnogo bolje. I imajte na umu da vam zbog previše iscrtanih obrva oči deluju manje".

Podsetite se i intervjua uspešne srpske manekenke, kojoj su govorili da ima "majmunske obrve":



Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.