Kako da pripremiš svoje noge za pokazivanje

Izvor: Mondo, 15.Mar.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da pripremiš svoje noge za pokazivanje

Sunce je, napokon, zasijalo! Uskoro ćemo skinuti debele hulahopke i pokazati svoje lepe noge. Da li ste spremni za tu "premujeru" ove sezone?

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Evo šta sve treba da uradiš kako bi tvoje noge bile još lepše nego što jesu, spremne za minić i providne čarape.

PILING

Kupovnim pilingom, ili onim koji sama napravila, istrljaj kožu na nogama dva puta u sedam dana. Posebnu detaljno istrljaj svoja kolena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jer je tu koža nešto deblja i tvrđa.

Tako ćeš skinuti "višak" - mrtve ćelije kože.

Pročitaj kako da sama napraviš piling"ČETKANJE"

Tvoje noge će zablistatii i ako ih redovno tretiraš lufom ili četkom za telo, koja ima prirodne dlake i nije mnogo gruba.

Trljanje kružnim pokretim, bez pritiskanja, takođe ćeš ukloniti mrtve ćelije i pomoći svojoj koži da "prodiše". Takođe, ubrzaćeš cirkulaciju, a to će učiniti da koža ima svežiji izgled, da bude rumenija i da deluje zdravo.

HIDRIRANJE

Nakon pilinga ili "četknja", koži na nogama treba adekvatna krema. S obzirom na to da su mesecima unazad bile "konzervirane", sada im, pre svega, treba vlaga!

Zato koristite kreme, još bolje losione za kožu tela, koji hidriraju, daju vlagu. Dermatolozi savetuju da ih nanosite na vlažnu kožu jer će tako efekat biti bolji, a i biće vam potrebno manje preparata, pa ćete i uštedeti.

BOJENJE

Ukoliko ne voliš što su tvoje noge bele (mada je to baš otmeno), namažih ih kremom za samopotamnjivanje. Izbor je veliki, ali su najbolje one koje sadrže E vitamin, i koje se brzo suše.

Više o tome:

Kako se koriste kreme za samopotamnjivanje

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.