Kako da pirinač uvek bude savršeno skuvan

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da pirinač uvek bude savršeno skuvan

Kuvanje pirinča je jednostavan zadatak, ali uprkos tome, ponekad ispadne slepljen. Evo kako da uvek bude savršen.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Poznati sidnejski kuvar Monti Koludrović otkrio je tajnu kako da vam pirinač bude savršeno skuvan baš svaki put - i nema veze sa odnosom pirinča i vode.

Caka je u tome da dooobro operete pirinač pre kuvanja. "Pranje je velika stvar. Ispiramo ga i do 30 puta", kaže Koludrović.

"Dobro ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << operite. Svako želi da pirinač bude mekan i lep, da ne izgubi oblik".

On objašnjava da se ispiranjem suvog pirinča uklanjaju površinski "omotači" zbog kojih se zrnca slepe dok se kuvaju.

Dakle, vrlo je jednostavno - stavite pirinač u posudu, sipajte vodu pa je prospite kroz cediljku, i taj postupak ponovite nekoliko puta. Zatim pirinač kuvajte uobičajeno.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.