Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 14:27 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kako da pirinač uvek bude savršeno skuvan
Kuvanje pirinča je jednostavan zadatak, ali uprkos tome, ponekad ispadne slepljen. Evo kako da uvek bude savršen.
Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Poznati sidnejski kuvar Monti Koludrović otkrio je tajnu kako da vam pirinač bude savršeno skuvan baš svaki put - i nema veze sa odnosom pirinča i vode.
Caka je u tome da dooobro operete pirinač pre kuvanja. "Pranje je velika stvar. Ispiramo ga i do 30 puta", kaže Koludrović.
"Dobro ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << operite. Svako želi da pirinač bude mekan i lep, da ne izgubi oblik".
On objašnjava da se ispiranjem suvog pirinča uklanjaju površinski "omotači" zbog kojih se zrnca slepe dok se kuvaju.
Dakle, vrlo je jednostavno - stavite pirinač u posudu, sipajte vodu pa je prospite kroz cediljku, i taj postupak ponovite nekoliko puta. Zatim pirinač kuvajte uobičajeno.