Kako da crveni karmin izdrži celu noć (FOTO)

Izvor: Mondo, 31.Dec.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da crveni karmin izdrži celu noć (FOTO)

Ako ste rešile da u novogodišnjoj noći imate "usne kao žar", pročitajte nekoliko korisnih saveta u vezi sa tim kako se pravilno nanosi i "održava" crveni karmin.

Foto: YouTube

Prvi korak: pripremite usne

"Ukoliko imate suvu kožu, naročito ako ste skloni perutanju usana, onda svako veče pre odlaska na spavanje, namažite usne balzamom koji vam najviše odgovara. Najdelotvorniji su oni obogaćeni vitiminima, hidratantni, koje koža lako upija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << savetuje za "Vog" Pati Dubrof, šminkerka mnogih holivudskih zvezda.

Ona dodaje da je poželjno uraditi i piling usana. To možemo da uradimo kupovnim pilingom za lice, ili onim "iz kuhinje": isecite limun na pola, umočite ga u smeđi šećer i time istrljajte vaše usne.

Ili, pomešajte u šoljici za kafu kukuruzno brašno i malo vode ili hladnog mleka, pa time izmasirajte usne.

A možete to da uradite i nakvašenom četkicom za zube.

"Ako su vam usne suve i grube, ako su ispucale, karmin neće izgledati uredno, posebno crveni", kaže Pati.

Drugi korak: nanošenje pudera

"Pre karmina sigurno ćete staviti, makar malo, pudera. Nemojte da preskočite ni usne - to je odlična podloga koja će učiniti da vaše usne ostanu duže crvene", savetuje šminkerka.

Treći korak: nanošenje olovke za usne

"Usne prvo iscrtajte crvenom olovkom, i to tako što ćete i gornju i donju usnu crtati od sredine ka uglovima. Olovka može i ne mora da bude u istoj nijansi kao i karmin, ali nikako upadljivo druge boje. Tu istu olovku ćete kasnije tokom večeri koristite za popravke, zato je važno da bude prave boje."

Četvrti korak: nanošenje karmina

"Krenite od sredine usana, a potom lagano, četkicom ili prstima, razamžite karmin ka uglovima. Pazite da popunite sve delove usana, a potom ponovo pređite olovkom okvir usana."

Peti korak: puder u prahu

"Nanesite malo, ali zaista malo, puder u prahu na vaše crvene usne, to će fiksirati karmin i učiniti da duže traje, čak i nakon poljubaca u ponoć."

Šesti korak: opustite se, ali...

Novogodišnja žurka je prilika da se dobro zabavite i opustite, što znači da ne treba svakih pet minuta da trčite u toalet i popravljate šminku, ali uradite to makar jednom ili dva puta tokom večeri - posle jela, i posle ljubljenja i čestitanja u ponoć. Proverite da se niste razmazali i da vaš karmin nije postao i rumenilo.

POGLEDAJTE U FOTO GALERIJI FILMOVE U KOJMA JE CRVENI KARMIN IMAO "GLAVNU ULOGU", možda vas ove glumice inspirišu još nekako: za frizuru, nakit...



Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.