Kad ovi frajeri izađu na ulice... (FOTO)

Izvor: Mondo, 02.Nov.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad ovi frajeri izađu na ulice... (FOTO)

Pogledajte kako izgledaju fitnes momci, koji mogu da održe balans i ravnotežu i na banderi ako je "pri ruci".

Foto: Instagram/al_kavadlo

Instagram je stvarno izvor za fitnes inspiraciju, a u poslednje vreme možete naći slike grupe mišićavih mladića koji rade "zastavu" (balansiranje dela uz šipku, tako da bude paralelno sa zemljom) kao od šale.

Ukoliko potražite tag #progressivecalisthetics ili #bastarzz, naići ćete na ove zgodne i često polugole >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << momke koji rade različite vežbe na ulicama grada, i to sve sa osmehom na licu.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Njihove vežbe se sastoje od mešavine joge, akrobatike i kalistenike - tradicionalnih vežbi koje se radi bez bilo kakve opreme i uključuju celo telo.

Al Kavadlo (36) je trener, koji je kalistenikom počeo da se bavi još dok je bio dete. Udružio se sa Dragonom Dorom, a zajedno su objavili seriju knjiga i 2013. godine počeli da drže sertifikovane treninge kalistenike.

Eduardo Čeko (27) je takođe krenuo sa kalistenikom kao klinac, a 2009. godine je osnovao Barstazz, aktivni tim za "kreativnu kalisteniku".

Ono što svi ističu kao najveću prednost ove discipline je da vam nije potrebna teretana.

"Ništa me ne košta i ne moram nigde da putujem. Kao tinejdžer, sećam se da sam vežbao na uglu ulice, tako što sam radio zgibove na uličnoj svetiljci", rekao je Čeko za "New York Post".

Međutim, potrebno je mnogo vremena kako biste dostigli nivo ovih momaka i mogli da se hvalite fensi pokretima. Oni treniraju između i do četiri sata dnevno (neki i više), a Eduardo upozorava da je ponekad potrebno duže vreme kako bi se napredovalo i da je potrebno biti strpljiv.

Nagrada? Pored zdravog života, tu su muskulatorna fizionomija i fanovi na Instagramu.

"Svakako postoji element pokazivanja. Seks prodaje!. Na kraju svega, poruka koju mi šaljemo je da je bitno brinuti o svom telu, vežbati i ne praviti izgovore da nemate opremu za vežbanje", zaključio je Kavadlo, čija žena takođe trenira sa njim.

Kako vam se čini ova disciplina (pošto za momke već znamo da su vas oduševili)?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.