Izvor: B92, 15.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joga dobra za žene sa rakom dojke

Njujork -- Žene koje imaju rak dojke mogu da učestvuju u određenim vežbama joge, jer može da im poboljša zdravstveno stanje.

Pacijentkinje mogu da rade lagane vežbe joge, kao i vežbe disanja i meditaciju, navodi se u najnovijoj studiji stručnjaka sa Univerziteta u Severnoj Kaliforniji.

"Efekti tih vežbi su ublažavanje bolova i osećaja umora, bolja fizička kondicija, opuštanje i prihvatanje bolesti", rekao je autor istraživanja Džejms Karson.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Američki stručnjak je rekao da je proučio grupu od 13 žena s rakom dojke, koje su odlazile na časove joge tokom osam nedelja.

"Program joge, njima adaptiran, pokazao je rezultate - bolju kondiciju i osećaj prihvatanja bolesti. Pacijentkinjama su ublaženi bolove i poboljšano stanje opuštanja", rekao je Karson.

Studija je objavljena u medicinskom časopisu "Džornal of pejn and simptom menedžment".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.