Iz budžeta za RTS i RTV četiri milijarde dinara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Dec.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz budžeta za RTS i RTV četiri milijarde dinara

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković izjavio je danas da su za RTS i RTV budžetom za 2016. godinu predviđene četiri milijarde dinara, a da će preostala sredstva za finansiranje biti obezbedjena putem takse

Mirković je na sednici Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje rekao da bi to trebalo da bude dovoljno za stabilno finansiranje javnih servisa u narednoj godini.

Kako je rekao, sredstva su određena na osnovu iskustva i sume >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << iz 2014. godine, kao i odluke upravnih odbora javnih servisa da visina takse iznosi 500 dinara.

Mirković je rekao da je za čelne ljude upravnih odbora pitanje zašto sistem nije spreman za prikupljanje takse.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.