Intermarché prodao poslovanje Amanu, povlači se iz Srbije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 12.Nov.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intermarché prodao poslovanje Amanu, povlači se iz Srbije

Trgovac Intermarché se povlači iz Srbije nakon prodaje svojih devet Interex objekata trgovačkom lancu Aman

Intermarché se već 2012. povukao sa tržišta Rumunije, prošle godine je izašao iz Bosne, a sada je, kako prenose evropski mediji, i dobio odobrenje komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji o prodaji poslovanja na domaćem tržištu trgovinskom lancu Aman.

Povlačenje sa Balkana, kako prenose strani mediji, više je strateška odluka kompanije koja nema veze sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << finansijskim razlozima. Francuski lanac će se od sada fokusirati na matično tržište i zemlje Zapadne Evrope, poručuju iz sedišta kompanije, a jedino centralnoevropsko tržište na kome će francuski lanac nastaviti razvoj mreže biće Poljska. To i nije veliko iznenađenje, budući da je u Poljskoj jedan od najvećih trgovinskih lanaca, koji broji više od 220 supermarketa.

Izvor: InStore

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.