Instagram uklonio nalog od 14 miliona pratilaca zbog prevare

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Apr.2020, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram uklonio nalog od 14 miliona pratilaca zbog prevare

Ljudi koji vode ovaj Instagram nalog su napravili dva lažna tvita, u kojima i Barak Obama i Donald Tramp pozivaju ljude da popune anketu i tako dobiju 1.000$ preko svog PayPal naloga zbog koronavirus karantina.

Nikada PayPal nije isplaćivao ovu sumu novca, naravno, a jedno od pitanja u anketi odnosilo se na e-mail adresu korisnika, što bi kasnije moglo da bude zloupotrebljeno.

U opisu ovih objava pisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << je da korisnici do linka ankete mogu da dođu kada otvore profil @bestmemes naloga.

Iz kompanije Facebook, vlasnika Instagrama, potvrdili su da je nalog uklonjen zbog toga što je „nekoliko puta kršio standarde i pravila zajednice“, piše sajt Mashable.

Izvor: b92
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Instagram uklonio nalog @bestmemes sa 14 miliona pratilaca zbog prevare u vezi sa korona virusom

Izvor: Informacija.rs, 03.Apr.2020, 10:40

Popularni Instagram nalog sa milionima pratilaca zabranjen je zbog prevare u vezi sa pandemijom. Instagram nalog @bestmemes uklonjen je sa platforme u ponedeljak ujutro zbog širenja dezinformacija u vezi sa pandemijom korona virusa. Kako je izvestio Daily Dot, tokom vikenda na profilu @bestmemes su...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.