Izvor: Politika, 09.Nov.2015, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Igra u tami” o prisilnoj prostituciji

Motivisan pripovetkom „Aska i vuk” Ive Andrića, igrani film Juga Radivojevića ukazuje na probleme trgovine ljudima i seks-trafikinga

 Novi domaći film „Igra u tami” u režiji Juga Radivojevića premijerno biće prikazana večeras u Centru „Sava” i bioskopu „Sinepleks” u TC „Ušće” u Beogradu. Reč je o društveno angažovanom filmu koji otvara pitanja trgovine ljudima i prisilne prostitucije koja do sada nisu otvarana u domaćoj kinematografiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
„Igra u tami” je ljubavna priča motivisana pripovetkom „Aska i vuk” nobelovca Ive Andrića. Film je nastao prema motivima istoimene pozorišne predstave koja je imala veliki uspeh, a ideja je bila da se ova tema predstavi i široj publici, rekao je reditelj Jug Radivojević.

– Predstava „Igra u tami” imala je svoj značajan pozorišni život u četiri sezone na večernjoj sceni pozorišta „Boško Buha” u Beogradu. Na ideju o snimanju filma došlo se posle utiska da imamo predstavu koja je zapravo film – uživo”, objasnio je Radivojević u susretu sa novinarima.

Prema njegovim rečima, filmska priča, koncipirana na gotovo istinitoj priči, a umivena Andrićevom fantastikom, u potpunosti je bila naslonjena na pozorišni rukopis Đorđa Milosavljevića i odstupanja su bila minimalna.

Rad na filmu bio je vrlo neizvestan i trnovit. Film nije imao podršku, sve do postprodukcije kada su reditelj Radivojević i glumac Vuk Kostić, koji se prvi put latio posla producenta, dobili podršku Filmskog centra Srbije.

Radivojević je ocenio da nije potreban veliki budžet da bi film bio dobar, ali da se bez novca ne može snimiti film, naglasivši značaj posvećenosti i upornosti ekipe koja je radila na filmu. Kostić je izrazio zadovoljstvo jer su napravili nešto što će se svideti publici, ukazavši da mu posao producenta nije bio lak, ali da to zaboravi čim vidi reklamu za premijeru filma.

U filmu glavne uloge tumače: Viktor Savić, Tamara Dragičević, Vuk Kostić, Borka Tomović, Vladica Milosavljević, Nenad Nenadović, Igor Damnjanović, Miodrag Radonjić i Srđan Maletić.

Prema sinopsisu, Vuk (igra ga Viktor Savić), ogrezao u prljave poslove – trgovinu ženama, okrutan i nemilosrdan, uvlači Asku (Tamara Dragičević) u kandže prostitucije, zahvaljujući dobro razrađenoj mreži seks-trafikinga. Svojim plesom i lepotom Aska uspeva da u Vuku probudi ljubav, čovečnost, ali i san o estradi i boljem životu. Vuk prvi put spoznaje ljubav, koja ga iz korena menja.

Govoreći o svom liku u filmu, Tamara Dragičević je navela da je Aska devojčurak, naivna, lakoverna, ali i veoma hrabra.

– Kao i Andrićeva Aska, ona igra za život – dodala je glumica i podsetila da je Aska njena prva uloga u pozorištu, kao i prva glavna filmska uloga.

Viktor Savić, koji tumači lik Vuka, rekao je da je reč o momku koji je naučen da živi u okruženju kriminala, i da za bolje i ne zna.

– Aska svojom čistotom i jednostavnošću u njemu prvi put pokrene pravu ljubav, a on ne zna kako da se nosi s tim – dodao je Savić.

Film „Igra u tami” biće prikazivan u domaćim bioskopima od 12. novembra.

I. A. 

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Filmski debi Juga Radivojevića

Izvor: OkRadio.rs, 10.Nov.2015, 12:30

Motivisan pripovetkom „Aska i vuk” Ive Andrića, igrani film Juga Radivojevića ukazuje na probleme trgovine ljudima i seks-trafikinga. Novi domaći film „Igra u tami” u režiji Juga Radivojevića premijerno biće prikazan u Centru „Sava” i bioskopu „Sinepleks” u TC „Ušće” u Beogradu. Reč...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.