Hrskavi štapići od tikvica sa začinima

Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrskavi štapići od tikvica sa začinima

Jednostavno se prave, a zdraviji su od "običnih" pohovanih tikvica.

Ovi ukusni hrskavi štapići tikvica spremaju se 15 minuta, peku 25, i sve što onda treba da uradite je da odaberete omiljeni sos i uživate u ukusu!

Sastojci:

100 grama kukuruznog brašna

50 grama prezli

80 grama rendanog parmezana

Pola kašičice bosiljka

Pola kašičice origana

Pola kašičice timijana

Soli i bibera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po ukusu

Dva krupnija jaja, umućena

Dve kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog

Četiri manje tikvice

Priprema:

Rerni zagrejte na 220 stepeni. U plići pleh stavite papir za pečenje, i poprskajte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

U većoj činiji pomešajte parmezan, kukuruzno brašno, prezle, suve začine, so i biber.

Tikvice operite, oljuštite i isecite na štapiće, približno jednake debljine i dužine, da bi se ravnomerno ispekli.

Štapiće tikvica uvaljajte prvo u jaja, zatim u mešavinu brašna, parmezana i začina, i ređajte u pleh, tako da se ne dodiruju.

Pecite oko pola sata, ili dok ne poprime zlatnožutu boji.

Služite štapiće tople, posute svežim peršunom.

Kako vi volite da spremate tikvice? Pišite nam!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.