Izvor: Mondo, 19.Jul.2019, 02:00 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Hrskavi štapići od tikvica sa začinima
Jednostavno se prave, a zdraviji su od "običnih" pohovanih tikvica.
Ovi ukusni hrskavi štapići tikvica spremaju se 15 minuta, peku 25, i sve što onda treba da uradite je da odaberete omiljeni sos i uživate u ukusu!
Sastojci:
100 grama kukuruznog brašna
50 grama prezli
80 grama rendanog parmezana
Pola kašičice bosiljka
Pola kašičice origana
Pola kašičice timijana
Soli i bibera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po ukusu
Dva krupnija jaja, umućena
Dve kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog
Četiri manje tikvice
Priprema:
Rerni zagrejte na 220 stepeni. U plići pleh stavite papir za pečenje, i poprskajte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
U većoj činiji pomešajte parmezan, kukuruzno brašno, prezle, suve začine, so i biber.
Tikvice operite, oljuštite i isecite na štapiće, približno jednake debljine i dužine, da bi se ravnomerno ispekli.
Štapiće tikvica uvaljajte prvo u jaja, zatim u mešavinu brašna, parmezana i začina, i ređajte u pleh, tako da se ne dodiruju.
Pecite oko pola sata, ili dok ne poprime zlatnožutu boji.
Služite štapiće tople, posute svežim peršunom.
Kako vi volite da spremate tikvice? Pišite nam!