Francuski specijalitet: Lagani letnji ratatuj

Izvor: Mondo, 13.Avg.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski specijalitet: Lagani letnji ratatuj

Zdrav ručak za celu porodicu, a sprema se lako!

Iako zvuči vrlo egzotično, ratatuj je zapravo dinstano povrće, a zbog kombinacije raznog povrća je vrlo ukusno.

Sastojci:

Dve glavice crnog luka

Tri čena belog luka

Jedan plavi patlidžan

Dve tikvice

Dve zelene paprike

Jedna žuta paprika

Jedna crvena paprika

Četiri čeri paradajza

Pola šolje maslinovog ulja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Dve kašičice svežeg peršuna

Malo majčine dušice

So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte u velikoj šerpi kašiku i po ulja, na vatri srednje jačine. Dodajte beli i crni luk, propržite dok ne omekša.

U velikom tiganju, zagrejte kašiku i po ulja i dodajte tikvice iseckane na tanke kolutove, propržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite ih u šerpu sa lukom.

Polako u tiganju propržite i ostalo povrće (izuzev čeri paradajza), dodajući po kašiku i po ulja svaki put kada stavljate novo povrće u tiganj. Nakon što ga propržite, prebacite ga u veliku šerpu.

Na kraju dodajte malo soli i bibera, majčine dušice, pa ostavite da se krčka na vatri srednje jačine oko 15-20 minuta.

Dodajte iseckan paradajz i peršun, krčkajte još 10-15 minuta uz povremeno mešanje.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.