Izvor: Mondo, 13.Avg.2019, 13:45 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Francuski specijalitet: Lagani letnji ratatuj
Zdrav ručak za celu porodicu, a sprema se lako!
Iako zvuči vrlo egzotično, ratatuj je zapravo dinstano povrće, a zbog kombinacije raznog povrća je vrlo ukusno.
Sastojci:
Dve glavice crnog luka
Tri čena belog luka
Jedan plavi patlidžan
Dve tikvice
Dve zelene paprike
Jedna žuta paprika
Jedna crvena paprika
Četiri čeri paradajza
Pola šolje maslinovog ulja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Dve kašičice svežeg peršuna
Malo majčine dušice
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte u velikoj šerpi kašiku i po ulja, na vatri srednje jačine. Dodajte beli i crni luk, propržite dok ne omekša.
U velikom tiganju, zagrejte kašiku i po ulja i dodajte tikvice iseckane na tanke kolutove, propržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite ih u šerpu sa lukom.
Polako u tiganju propržite i ostalo povrće (izuzev čeri paradajza), dodajući po kašiku i po ulja svaki put kada stavljate novo povrće u tiganj. Nakon što ga propržite, prebacite ga u veliku šerpu.
Na kraju dodajte malo soli i bibera, majčine dušice, pa ostavite da se krčka na vatri srednje jačine oko 15-20 minuta.
Dodajte iseckan paradajz i peršun, krčkajte još 10-15 minuta uz povremeno mešanje.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!