Finska protiv kockanja, želi da ograniči reklamiranje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 03.Nov.2019, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska protiv kockanja, želi da ograniči reklamiranje

Kako javlja agencije Anadolija, planirano je da bude smanjena zavisnost od kockanja, koje je poslednjih godina sve popularnije u ovoj nordijskoj zemlji.

Tamošnje vlasti, takođe, planiraju mnogo rigoroznije provere starosne dobi, smanjenje broja automata, ali i manje prostora za oglašavanje igara na sreću.

Jukka Gustafsson, zastupnik iz reda Socijaldemokrata, kazao je novinarima da bi broj automata za igre na sreću trebao biti smanjen za pola.

Posebno je upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << na činjenicu da „četiri od pet osoba koje imaju problema s kockanjem i koje traže pomoć imaju problema s ponudom stranih firmi koje im nude igre na sreću„.

Istakao je da bi država trebala da blokira finske državljane da igraju igre na sreću na „neovlašćenim internet stranicama„, napominjući da 21 evropska država već ima takve zakone.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.