Evo u čemu je razlika: Dvadesete protiv tridesetih

Izvor: Mondo, 05.Jan.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo u čemu je razlika: Dvadesete protiv tridesetih

Ako ste načeli tridesete godine života, sigurno ste primetili po čemu se to razlikuju od prethodne dekade. Ako niste, obratite pažnju na ovo.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

 Tretmani lepote


U dvadesetim godinama, tretmani lepote zapravo se svode na pranje zuba i umivanje. U tridesetim je već malo drugačije - dok uveče nanesete sve mackalice na lice, priprema za krevet traje duže nego jutarnji rituali ulepšavanja.

Brushalteri
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U dvadesetim godinama, ponekad izađete na ulicu i bez brushaltera i to izgleda seksi. U tridesetim, grudnjaci su obavezni, naročito ako imate i decu, pa su se grudi malo opustile i od dojenja.

Šiške

U trećoj deceniji života, devojke najčešće odlučuju da ošišaju šiške jer misle da je to lepo i u trendu. U četvrtoj deceniji, šiške su super način da se sakrije poneka bora na čelu.

Izbor donjeg veša

Devojke u dvadesetim godinama uglavnom biraju lepe, seksi gaćice jer se nikad ne zna kad će nekoga upoznati. Dame u četvrtoj deceniji, naročito ako su udate, najčešće se vode time koliko je veš udoban, a ne lep, kada ga kupuju.

Vežbanje

U 20-im godinama, ako nabacite koji kilogram viška, pripazite na ishranu nekoliko dana, možda krenete u teratanu i sve je u redu. U 30 im, živite na salati, vežbate svakodnevno i nikako vam nije jasno zašto prokleti stomačić nikako da spadne.

Čupanje dlačica pincetom

U trećoj deceniji, pinceta je rezervisana samo za čupanje obrva, a već u sledećoj deceniji, čini vam se da dlačice "niču" i na mestima gde uopšte ne bi trebalo i gde ih nikad ranije nije bilo.

Tolerancija na alkohol

Ako se desi da u dvadesetim ponekad malo više popijete, odspavaćete koji sat duže i već do ručka bićete kao novi. Kada načnete četvrtu deceniju, dan posle čašice više je pravo mučenje i uglavnom znači da ukućanima nećete imati snage da spremite nijedan obrok tog dana.

Boja kose

Farbanje i eksperimentisanje sa bojama kose u dvadesetim godinama života je čista zabava - crvena kosa, plavi pramenovi ili smeđa nijansa, sve može. Kada pređemo u narednu deceniju, dok se polako češljamo, primetimo poneku sedu dlaku i HITNO zovemo frizera da nas ofarba.

Čišćenje kuće

Devojke u dvadesetim godinama mogu bez problema da očiste celu kuću, a da se uopšte ne umore, da se nakon toga spreme, odu sa drugaricama u grad. U tridesetim čišćenje kuće već pomalo predstavlja napor, pa im je nakon toga potreban kraći odmor.

Seks

U trećoj deceniji života, seks je zabavan, ali devojke su tada gotovo po pravilu nesigurne u sebe i stalno razmišljaju da li dobro izgledaju. U tridesetim, dame su mnogo sigurnije u sebe, imaju više samopouzdanja, a naročito ako su se porodile i nekoliko nepoznatih ljudi je tom prilikom već zavirilo u njihovu intimnu zonu.

Neke stvari, poput ovih nabrojanih, možda se menjaju kada uđete u četvrtu deceniju, ali osim što starimo, postajemo i mudriji, tako da i tridesete imaju svojih prednosti u odnosu na dvadesete.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.