Evo kako izgleda noćni život u Baru! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 24.Avg.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako izgleda noćni život u Baru! (VIDEO)

Noćni život u Baru je dosta živ... ali ne onako kao u Budvi.

Iako je po broju turista koji je posete tokom letnje sezone barska opština godinama druga u Crnoj Gori, zahvaljujući turističkim naseljima Virpazar, Sutomore, Dobra Voda, Čanj… grad Bar decenijama nije bio prepoznat kao turistički grad.

Situacija se poslednjih godina, međutim, značajno promenila u najvećoj crnogorskoj luci, zahvaljujući uređenosti grada i sve boljoj valorizaciji potencijala starog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << urbanog jezgra.

POGLEDAJTE VIDEO:



Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

 Atraktivni kafići i najduže, a po mnogima i najlepše šetalište uz obalu, nazvano po poslednjem crnogorskom mornarhu Kralju Nikoli, ključno su uticali na bolju turističku ponudu Bara, pa grad sada ima sve elemente turističke destinacije.

Noćni život u Budvi, evo kako izgleda! (VIDEO)

Istina, na barskoj rivi i noću dominiraju brojnošću gosti koji su očigledno tražili porodični ambijent za letovanje.

Zbog toga je na barskom korzou u prvim noćnim satima pravi reli dečjih kolica, a šetnja uz obalu i uživanje u lokalnim ugostiteljskim objektima praktikuje se u porodičnom sastavu.

Situacija se, donekle, menja nakon 22 sata kada u više restorana i kafića počinje muzički program. Mi smo Bar obišli u petak veče kada se na najširem delu korzoa održavaju koncerti tradicionalne manifestacije "Ljeto sa zvijezdama".

U kasnijim večernjim satima se, naravno, menja i sastav gostiju pa atmosfera gubi porodičnu notu, ali je i dalje daleko od one paradne kakva se može videti u Budvi i sličnim destinacijama.

Noćni život u Porto Montenegru, evo kako izgleda! VIDEO

Cene u ugostitljeskim objektima na barskom šetalištu veoma variraju, ali kada je reč o espresu i sladoledu postoji standard - u većini kafića dojč košta 1,5 evra, a kugla sladoleda 0,70 evra.

Glavna destinacija kulturnog života Bara u noćnim satima je Dvorac Kralja Nikole, preciznije, deo parka ispred ovog monumentalnog zdanja, gde se dešavaju koncerti, modne revije, književne večeri…

Posebnu atrakciju predstavlja noćni život u Starom Baru koji iz godine u godinu dobija novi ambijentalni sjaj. Do predratnog urbanog jezgra najvećeg primorskog grada u Crnoj Gori putuje se pet kilometara uzbrdo kroz maslinjake.

Glavna ponuda ove destinacije su vrhunski restorani smešteni u bajkovitom orjentalnom ambijentu. Tu je, naravno, i čuvena poslastičarnica "Karađuzović", zvanično najstarija firma u gradu pod Rumijom!

Cene u starobarskim restoranima malo su veće nego u novom Baru, ali je i ponuda egzotičnija što se i očekuje s obzirom na spektakularni ambijent.

Vrijeme je stalo u poslastičarnici Karađuzovića

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.