EFF pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Maj.2020, 13:19

EFF pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a

EFF najviše cilja na korisnike koji već poseduju Fitbit-ove proizvode, kojima poručuje da će Google doći u poziciju iskorišćavanja njihovih privatnih podataka koje prikupljaju Fitbit-ovi senzori i tracker-i, a na to sigurno nisu pristali kada su kupovali Fitbit-ove proizvode.

Organizacija za očuvanje privatnosti kaže da Google dobar deo svoje uspešnosti na tržištu duguje kompanijama koje je „zgrabio“ i sada to ponovno pokušava da napravi s Fitbitom. Osim što bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << mogao da kompromituje privatne podatke korisnika Fitbit-a za svoje marketinške potrebe i da trguje podacima s kompanijama „trećih strana“, Google bi time mogao da postane dominantni lider na tržištu, čime će konkurenciju staviti u podređeni položaj.

Želimo da Ministarstvo pravosuđa SAD-a spreči ovo spajanje i da vlasnici Fitbit-a objasne zbog čega su se na to odlučili„, navodi EFF.

Google je u novembru 2019 najavio kupovinu Fitbit-a za 2,1 milijarde dolara, obećavši korisnicima da im „neće dirati podatke“ i da zdravstvene i welness podatke neće koristiti za kreiranje personalizovanih oglasa ali nije rekao detalje o tome kako planira da integriše Fitbit u svoj portfelj proizvoda.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.