Dolče i Gabana ipak nisu ništa muljali

Izvor: Mondo, 24.Okt.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolče i Gabana ipak nisu ništa "muljali"

Italijanski dizajneri Domeniko Dolče i Stefano Gabana oslobođeni su pred Vrhovnim sudom u Italiji optužbi da su od italijanskih poreskih vlasti prikrili prihode od više stotina miliona evra.

Foto: ScreenShot youtube

Dva niža suda u Italiji prethodno su osudila ove dizajnere, pošto su navodno zahvaljujući poslovanju preko kompanije "Gado" u Luksemburgu, uspeli da izbegnu plaćanje poreza za dobit u visini od milijardu evra.

 U aprilu ove godine, apelacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sud u Milanu osudio je dizajnere na uslovnu kaznu od 18 meseci zatvora. Dvojica dizajnera su sve vreme poricali optužbe.

Sada ih je Vrhovni sud u Italiji oslobodio optužbi za utaju poreza.

Inače, ovo nije prvi put da se modni dizajneri optuže da su pokušali da zaobiđu zakon. Nadzor nad finansijskim sredstvima uveden je i za Roberta Kavalija, a Valentino je prošao sa novčanom kaznom. Za utaju poreza tužena je i Prada.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.