Direktor škole učenicima: Imaš 10 sekundi da slažeš

Izvor: Press, 26.Nov.2012, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor škole učenicima: Imaš 10 sekundi da slažeš

Jedna privatna srednja škola u Kembridžu, u Engleskoj, "nagrađuje" đake koji uspeju da se pričom izvuku iz problema, pa čak iako uverljivo slažu profesore, objavio je britanski sajt Didžital spaj.

Učenici škole "Pers" mogu da budu pošteđeni kazne za "manje prekršaje" ukoliko im pođe za rukom da u trenutku smisle dobar razlog i ako se uverljivo i elokventno odbrane.

Direktor škole Ed Eliot objasnio je školsku politiku za list Kembridž njuz.

"Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << direktor, želim da dam svoj doprinos stvaranju generacije koja brzo misli i vešto komunicira tako što đacima koji naprave manji prestup dajem 10 sekundi da se rečima izvuku i izbegnu kaznu. Mnogi na taj izazov odgovaraju izvrsno, čime razvijaju šarm i elokvenciju potrebnu budućoj generaciji britanskih preduzetnika", objasnio je direktor.

Eliot je ocenio i da je u životu važno naučiti da se rečima, u kratkom vremenu, reši krizna situacija i izbegne nevolja.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Imaš 10 sekundi da slažeš

Izvor: medio.rs, 27.Nov.2012, 01:00

Šarm i elokvencija mogu se razvijati i laganjem profesora, bar u školi „Pers u Kembridžu. Pravilo koje je uveo direktor omogućava đacima da za 10 sekundi „uverljivo odglume razlog zbog kojeg su načinili neki mali prekršaj.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.