Digitalna kontracepcija odobrena, pa zabranjena

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalna kontracepcija odobrena, pa zabranjena

Prva aplikacija za kontracepciju nedavno je zvanično odobrena, ali su onda usledili problemi. Ima čak i navoda o neželjenim trudnoćama!

Nedavno je zvanično odobrena prva aplikacija za kontrolu rađanja Natural Cycles, ali su ubrzo britanska regulatorna tela utvrdila da aplikacija sadrži netačne tvrdnje, pa je njeno reklamiranje na Facebooku zabranjeno.

Uprava za standarde u oglašavanju odlučila je da reklama švedskog startapa Natural Cycles ne bi trebalo opet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da se pojavi zato što nema evidencije koji bi potvrdile navode iz aplikacije.

Odluka je usledila posle žalbi na reklamu koja tvrdi da je aplikacija "veoma precizna" i "klinički testirana alternativa metodama za kontrolu rađanja".

Ranije ovog meseca Natural Cycles je postala prvo digitalno kontraceptivno sredstvo koje je od američke Uprave za hranu i lekove dobilo dozvolu da se reklamira.

Žene mogu da koriste aplikaciju za beleženje temperaturre i praćenje menstrualnog ciklusa na osnovu čega algoritam određuje da li su u plodnim danima.

Švedski regulatori takođe su pokrenuli istragu posle navoda o neželejnim trudnoćama.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.