Depresivni? Naložite se na nešto!

Izvor: S media, 22.Jun.2010, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Depresivni? Naložite se na nešto!

Svi znamo da nije dobro opsesivno se baviti nekim ili nečim, zbog opasnosti da ta aktivnost ili osoba posve ne preuzme kontrolu nad vašim životom. Ali, tvrde stručnjaci, ponekad nije loše naložiti se na nešto

Doktor Erik Meisel, jedan od vodećih američkih stručnjaka za kreativnost, nedavno je pisao o ovoj temi u časopisu Sajkolodži Tudej.

Kako tvrdi, 'produktivna opsesija' bolja je od polovičnog odrađivanja stvari i može da podstakne kreativnost. 'Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biste bili ponosni na sebe', tvrdi Meisel, 'morate postati opsednuti!'

Deili Meil navodi nekoliko primera u prilog ovoj teoriji, među ostalima i književnicu J. K. Rovling, koja je 17 godina bila opsednuta svojim romanima iz serijala o Hariju Poteru. Rovling tvrdi da su je te knjige spasile, ne samo finansijski, već su joj pomogle da ne izgubi razum.

Izvor: tportal.hr

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.