Deca nasleđuju inteligenciju od majke, a ne od oca

Izvor: Story, 15.Jan.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca nasleđuju inteligenciju od majke, a ne od oca

Istraživanje je pokazalo da genetski profil majke određuje koliko će pametna biti njena deca te da otac na pamet deteta nikako ne utiče. Stručnjaci već dugo znaju da inteligenciju “nosi” hromozom X, a žene imaju dva, dok muškarci samo jedan. Što znači da je veća verovatnost da ćete inteligenciju dobiti od majke. Istraživanje traje od ... The post Deca nasleđuju inteligenciju od majke, a ne od oca appeared first on Story.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Djeca nasljeđuju inteligenciju od majke, a ne od oca

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2018

Istraživanje je pokazalo da genetski profil majke određuje koliko će pametna biti njena djeca te da otac na pamet djeteta nikako ne utiče...Stručnjaci već dugo znaju da inteligenciju "nosi" hromosom X, a žene imaju dva, dok muškarci samo jedan. Što znači da je veća vjerovatnost da ćete inteligenciju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.