Da stakla na automobilu ne budu zaleđena

Izvor: Mondo, 04.Jan.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da stakla na automobilu ne budu zaleđena

Odleđivanje stakla na automobilima gotovo je obavezna priprema za vožnju u zimskim mesecima. Evo kako da napravite sprej koji će vam u tome pomoći.

Foto: ScreenShot/YouTube

  Struganje leda sa stakala automobile dok napolju “besni” minus, nikome nije omiljena aktivnost. Čarobni napitak za odleđivanje stakala će vam pomoći, a evo kako da ga napravite, prema receptu sa sajta Zadovoljna.hr.

Potrebno:

- posuda s raspršivačem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

- decilitar medicinskog alkohola (70 odsto)

- pet kapi deterdženta za sudove

- četiri decilitra tople vode

Postupak:

U bocu s raspršivačem nalijte alkohol, potom deterdžent, i na kraju toplu vodu. Zatvorite posudu, protresite sadržaj i krenite u akciju.

Tečnost će nakon prvobitnog uklanjanja leda još neko vreme štititi staklo od zaleđivanja, dok će sneg kliziti sa stakla.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Genijalan trik: Rešite se leda sa stakla za sekund

Izvor: B92, 04.Jan.2016

Odleđivanje stakla na automobilima gotovo je obavezna priprema za vožnju u zimskim mesecima. Evo kako da napravite sprej koji će vam u tome pomoći...Struganje leda sa stakala automobile dok napolju "besni" minus, nikome nije omiljena aktivnost. "Čarobni napitak" za odleđivanje stakala će vam pomoći,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.