Crnogorci: Jelena i Nikola Popović

Izvor: B92, 06.Sep.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci: Jelena i Nikola Popović

Podgorica -- Prosečna starost stanovništva Crne Gore je 37 godina, najčešće žensko ime je Jelena, a muško Nikola, saopštio je danas crnogorski Zavod za statistku.

Direktorka Monstata Gordana Radojević je kazala, na konferenciji za novinare, da žene u Crnoj Gori u proseku imaju 38, a muškarci 36 godina.

Ona je navela da je stanovništvo Plužina u proseku najstarije, sa 44 godine, a Rožaja najmlađe sa prosekom 32 godine.

Prema njenim rečima, punoletno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovništvo čini 76,5 odsto ukupnog stanovništva Crne Gore. Stanovništvo do 14 godina starosti čini 19,2 odsto od ukupnog broja građana, dok radno sposobno stanovništvo, od 15 do 64 godine, čini 68 odsto, a stanovništva sa 65 i više godina ima 12,8 odsto.

Radojevićeva je kazala da je najčešće žensko ime u Crnoj Gori Jelena, a potom slede Milica i Marija. Najzastupljenije muško ime je Nikola, a zatim Marko i Dragan.

Statistika je pokazala da najviše osoba nosi prezime Popović. Ostala česta prezimena su Bulatović, Ivanović, Jovanović, Knežević, Kovačević, Marković i Vuković.

U Crnoj Gori, prema rezultatima popisa, ima 625.266 stanovnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnoj Gori najviše Jelena i Nikola

Izvor: Mondo, 06.Sep.2011

Prosečna starost stanovništva Crne Gore je 37 godina, najčešće žensko ime je Jelena, a muško Nikola, saopštio je danas crnogorski Zavod za statistku (Monstat).

Nastavak na Mondo...

NAJČEŠĆA CG IMENA JELENA I NIKOLA!

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011

PODGORICA - Prosečna starost stanovništva Crne Gore je 37 godina, najčešće žensko ime je Jelena, a muško Nikola, saopštio je crnogorski Zavod za statistku (Monstat)...Direktorka Monstata Gordana Radojević je kazala, na konferenciji za novinare, da žene u Crnoj Gori u proseku imaju 38, a muškarci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.