Coca-Cola smanjuje broj brendova za 50 odsto

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Okt.2020, 14:48

Coca-Cola smanjuje broj brendova za 50 odsto

Američka korporacija Coca-Cola namerava da smanji broj brendova koje nudi na svetskom tržištu za oko pola, na 200, navodi se u saopštenju najvećeg svetskog proizvođača pića

Kompanija očekuje da će u svoj portfelj uključiti približno 200 osnovnih marki, što je smanjenje za oko 50 posto u odnosu na trenutnu cifru, a ukinuće i neke od svojih proizvoda, kao što su Ziko i Tab“, navodi se u izjavi.

Međutim, u dokumentu, koji je u četvrtak objavljen na >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << web stranici kompanije, nije precizirano od kojih će marki odustati.

CNN je citirao izvršnog direktora Coca-Cole James-a Quincy-ja koji je tokom virtuelne konferencije u kojoj su učestvovali investitori i analitičari rekao da će neke marke pića verovatno biti ugašene. Objasnio je da se u mnogim slučajevima radi o proizvodima koji se proizvode i plasiraju samo u nekim delovima Sjedinjenih Država, a ne u celoj zemlji.

Coca-Cola je pojasnila da nameravaju da se usredsrede na marke “s najvećim potencijalom za rast potrošačke baze”.

Ranije u četvrtak, američki prehrambeni gigant saopštio je da su prihodi i dobit pali u trećem kvartalu ove godine, s obzirom na to da su mnogi restorani i bioskopi zatvoreni zbog pandemije korona virusa.

Prihod Coca Cole od jula do septembra opao je za 9 posto na 8,7 milijardi dolara. U međuvremenu je zarada po akciji potonula 33 posto na samo 40 centi.

Prodaja na javnim mestima pala je za 15 posto, nešto niže nego u aprilu, koji su obeležile najstrože mere zatvaranja, kada je prodaja potonula za 50 posto. Coca Cola zarađuje otprilike polovinu prihoda od prodaje bezalkoholnih pića na javnim mestima.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.