Bujošević: Dok ne rešimo finansiranje RTS-a ni reči o promenama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Maj.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujošević: Dok ne rešimo finansiranje RTS-a ni reči o promenama

BEOGRAD – Novoizabrani direktor Radio-televizije Srbije (RTS) Dragan Bujošević izjavio je da neće biti programskih, niti bilo kakvih drugih promena u RTS-u dok se ne reši pitanje finansiranja javnog servisa.

„Problm finansiranja je prioritet i dok to ne rešimo ne možemo govoriti ni o kakvim drugim planovima i promenama“, rekao je Bujošević za „Blic“ od srede i podsetio da sledeće godine počinje nov način finansiranja RTS-a putem taksi, što zači gubitak dela sigurnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << prihoda.

Prema njegovim rečima, bilo je govora o uvođenju novih kanala ali ništa se ne može realizovati dok se ne reši pitanje novca.

On je istakao da je njegov cilj da plate zaposlenih budu pristojne, ili da bar ostanu na istom nivou, i dodao da je prilikom konkurisanja za direktora pripremio više modela finansiranja RTS-a koji će biti razmatrani narednih meseci.

„Ne bih sada detaljisao o tome, ali svakako da mi je to pitanje najvažnije i da ću se njime najviše baviti. Kad konkurišete za direktora RTS-a imate mnogo želja i mislite ‘sad ću napraviti revoluciju’, ali kad vidite sa koliko novca raspolažete shvatite da je realnost drugačija“, kazao je Bujošević.

Izvor: Beta

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.