Britanci bolji kuvari od Francuza

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 25.Mar.2010, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci bolji kuvari od Francuza

LONDON - Prema rezultatima ankete objavljene u britanskom listu Gardijan, Britanci su bolji kuvari od Francuza i pored toga što francuski predsednik Nikola Sarkozi traži da UN uvrste francusku kuhinju među "svetska blaga".

U anketi, koju su sproveli francuski časopis Madam Figaro i Bi-Bi-Sijev mesečnik za ljubitelje kulinarstva Oliv, učestvovalo je 2.000 francuskih i 1.350 britanskih ispitanika koji su odgovarali na pitanja o ishrani i o kuvanju.

Rezultati su pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da 72 odsto Britanaca pripremaju svaki dan obroke kod kuće nasuprot 59 odsto Francuza. Svaki drugi Britanac provede više od 30 minuta pripremajući jelo, a tek svaki četvrti Francuz potroši toliko vremena u kuhinji.

Četiri odsto ispitanih Francuza je priznalo da nikada ne kuvaju, što je četiri puta više nego Britanaca, dok čak dva puta više Britanaca mese sami hleb kod kuće.

Tjeri Daras, zadužen za ovu anketu ispred časopisa Madam Figaro, odbacio je svaku mogućnost da su Britanci bolji kuvari od Francuza.

- Možda više vremena provode u kuhinji tokom sedmice, ali situacija je obrnuta tokom vikenda. Interes za kuvanje se nije smanjio u Francuskoj već promenio - tvrdi Tjeri Daras.

Na pitanje o tome šta misli o britanskoj hrani, Daras je odgovorio ne štedeći reči: "Nemam mnogo prilika da probam njihova jela, ali uopšte nisam ljubitelj britanske kuhinje koja nije baš rafinirana".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.