Borba dizajnera na kanskom crvenom tepihu

Izvor: Politika, 19.Maj.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba dizajnera na kanskom crvenom tepihu

Na Kroazeti, u okviru 68. filmskog festivala u Kanu, dominirale romantične, ali i rokerske crne haljine

Do nedelje, kada se završava 68. filmski festival u Kanu, znaće se imena nagrađenih filmova i autora, ali je sada izvesno da će „Zlatne palme” za modu i ove godine simbolično biti namenjene dizajnerima – majstorima romantičnih kreacija.

Kuće poput „Diora”, „Valentina”, „Armanija” i ništa manje uticajnijih kreatora današnjice – Elija Sabija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ili Đuzepea Zanotija – pobrale su najviše pohvala za kreacije dama na Kroazeti. Dive poput Šarliz Teron, Selme Hajek, Natali Portman, Kejt Blančet, Eve Longorije, u nekoliko presvlačenja (za prisustvo na konferencijama za novinare, projekcijama filmova ili na prijemima, koktelima i žurkama) prikazale su zanosnu lepotu u neodoljivim modelima, kao i u onim za narednu sezonu, jesen – zima 2015/2016. godine.

Možda su najveću transformaciju prikazale Šarliz Teron i Kejt Blančet. Obe glumice su za dnevno pojavljivanje odabrale model „male crne haljine” dok su u večernjim terminima prošetale u potpuno različitim, ali i te kako zapaženim svečanim modelima.

Poreklom iz Južnoafričke Republike, lepa Šarliz Teron (39) na konferenciji za novinare povodom četvrtog dela filmskog serijala „Pobesneli Maks” imala je rokersku haljinu. Od kože, tila i čipke, model kuće „Valentino” istakao je visinu glumice dok se uveče, u društvu partnera Šona Pena, pojavila u pripijenoj jarkožutoj toaleti kuće „Dior”.

Dvostruka oskarovka Kejt Blančet (46) na susret sa novinarima došla je u crnoj haljini, iz studija Aleksandra Mekvina. Izbor za večernje sate bila je glamurozna, bogata u donjem delu plavetnoljubičasta toaleta, apstraktnih printova.

Pažnju modnih poznavalaca privukla je i Selma Hajek. Holivudska diva je isticala bujno poprsje i oblu figuru. Pozitivni komentari bili su i za ljubičastu dekoltovanu Gučijevu haljinu, u stilu pedesetih godina kakve su nosile Elizabet Tejlor ili Merlin Monro, kao i ona dizajnera Đuzepea Zanotija, pripijena uz telo. Ovaj model, sa printovima – velikim crvenim ružama, istakao je figuru četrdestosmogodišnje dive.

A. C.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.